Publicat el 17/09/2020

Sandoval (PSC) es declara innocent i assegura que es tracta d’un “conflicte dins l’àmbit laboral” amb l’empleada

L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Javier Sandoval, ha anunciat a través d’una carta oberta al veïnat que renuncia al càrrec pel cas de presumptes assetjaments a una treballadora.
L’empleada l’acusa de fer-li comentaris grollers i bromes sexuals, segons ha pogut saber l’ACN. A l’escrit Sandoval redueix la qüestió a un “presumpte conflicte dins l’àmbit laboral” i recorda que no s’ha presentat cap denúncia ni hi ha hagut cap actuació judicial contra ell. Però afegeix que la situació ha afectat “la confiança interna” entre les forces polítiques que donen suport al govern i, per tant, la “governabilitat del poble”. Per això ha decidit renunciar a l’alcaldia i a la resta de les responsabilitats que té al consistori.
Sandoval assegura a la carta que no ha tingut “mai” cap conducta assetjadora amb ningú de l’Ajuntament i confia que els fets s’esclareixin “el més aviat possible”. També indica que des de fora de la responsabilitat de l’alcaldia defensarà el seu “honor” i la seva “conducta”, amb tota la determinació que és “plenament innocent”. L’encara alcaldes es declara defensor “de la igualtat, del respecte i dels drets laborals”.

L’empleada va denunciar internament a finals d’agost el presumpte cas d’assetjament i l’Ajuntament ha obert un procediment per intentar aclarir els fets. En paral·lel, el cas ha provocant una greu crisi de govern i els socis del PSC, la CUP i el grup municipalista de 9 Sant Vicenç (9SV), han retirat el seu suport a Sandoval. Les dues formacions, que apuntalaven el govern a través d’un consell assessor extern amb algunes regidories delegades, passen ara a l’oposició.

ACN Sant Vicenç de Montalt
Foto: Javier Sandoval, a l’esquerra, en el moment de prendre possessió de l’alcaldia, el juny de 2019 

Deixa un comentari