Publicat el 30/11/2020

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha decidit construir un nou teatre de l’Ateneu Vilassanès per tal de dotar la vila d’un espai escènic més adaptat a les necessitats de les entitats locals que hi desenvolupen la seva activitat i a la normativa vigent

Després de la seva compra l’any passat, l’equip de Govern va encarregar una diagnosi per a determinar l’estat de la instal·lació i la dotació econòmica necessària per a poder desenvolupar-hi les activitats. L’informe encarregat va xifrar en un milió d’euros aquesta inversió. “Creiem que la millor opció és fer un teatre nou, ja que, si hem d’invertir un milió d’euros en condicionar-lo i, més endavant, es requerís fer-lo de nou, es perdria aquesta inversió”, explica Àngel Font, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament.
El projecte del nou teatre, que tindrà unes 300 localitats, sortirà d’un concurs de projectes obert i participatiu, que confrontarà idees i en el qual participaran les entitats que fan ús d’aquesta instal·lació. Les entitats també col·laboraran en la preparació dels plecs tècnics que haurà de complir el concurs i en la valoració final de la proposta guanyadora, que es triarà entre les quatre finalistes.
Les previsions tècniques de tràmits i terminis contempla la possibilitat de finalitzar l’obra del nou teatre l’any 2023. Tanmateix, l’experiència en d’altres projectes similars i l’actual crisi sanitària amb les seves repercussions albiren un termini aproximat d’entre quatre i cinc anys.

Mentrestant, l’Ajuntament ha previst que l’activitat cultural de la vila es desenvolupi, entre d’altres, a la Sala cultural Maria Roser Carrau, que té capacitat per a 155 persones, i a una nova instal·lació provisional, que es construirà a la plaça Ventura Gassol, amb 250 localitats, i que podria entrar en funcionament a la tardor de 2021. “Hem triat aquesta ubicació perquè la plaça Ventura Gassol es cèntrica i ja s’hi havia instal·lat el mercat provisional, la qual cosa vol dir que ja disposem dels estudis tècnics i que podrem accelerar els tràmits”, expliquen des dels serveis tècnics de l’Ajuntament.
Les entitats culturals de Vilassar de Mar, algunes de les quals ja han mantingut reunions amb l’Ajuntament per a intercanviar informació i impressions, també faran aportacions al projecte d’aquest equipament provisional per tal que sigui el més funcional i ajustat possible a les seves necessitats.

Cal recordar que el teatre de l’Ateneu és propietat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar des d’abril de 2019, quan el consistori va adquirir els 1.3332 m2 que actualment acullen el teatre, l’amfiteatre, el vestíbul i els serveis per un preu de 280.000 €.

Deixa un comentari