Publicat el 21/02/2020

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el regidor de Mobilitat i Via Pública, Albert Alfaro, es van reunir el passat 11 de febrer amb David Saldoni, director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, per sol·licitar millores en el transport públic i la mobilitat

A la reunió també van assistir i l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, i el subdirector d’aquest ens de la Generalitat, Benjamín Cubillo.

El gruix de les peticions masnovines va centrar-se en la millora de les connexions en autobús. La més rellevant de les sol·licituds va ser la de crear una nova línia que uneixi el Masnou, Alella, l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i el centre de Badalona.

La reunió va servir també per demanar l’estudi d’un servei d’autobús exprés entre el Cul d’Ocata i Barcelona, amb parades a les estacions de tren d’Ocata i el Masnou, així com l’augment de la freqüència de pas dels autobusos de la línia C8, que va de Teià a Barcelona amb parades al Masnou i a través de l’autopista C-31. A més, i en referència a aquesta via ràpida, l’alcalde Oliveras va plantejar la creació d’una nova sortida i entrada a l’entorn del límit entre el Masnou i Teià per millorar la mobilitat interna de tots dos municipis.

Segons també informa el consistori, Saldoni va prendre nota dels requeriments i propostes i va dir que la Direcció General de Transports i Mobilitat n’estudiarà la viabilitat i les millores que poden suposar en la mobilitat.

Aquesta trobada va tenir lloc després que l’Ajuntament del Masnou reclamés solucions a la Generalitat de Catalunya per garantir la mobilitat de la ciutadania, davant les restriccions en la circulació de trens que va causar el temporal ‘Gloria’. L’alcalde Jaume Oliveras va estar en contacte permanent amb responsables de la Generalitat al llarg de tot aquest episodi amb problemes excepcionals en la mobilitat, i va adreçar una carta a Saldoni en què li recordava que la xarxa de tren de Rodalies “ja és de per si insuficient” i es veu “greument perjudicada” durant aquesta mena de fenòmens meteorològics.

Deixa un comentari