Publicat el 08/05/2021

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica en els ens locals i la consegüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la gestió interna

El consistori del Masnou ha estat novament reconegut entre els ajuntaments que han destacat en l’ús de les eines d’administració electrònica a la sisena edició dels Reconeixements Administració Oberta que atorga anualment l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments i consells comarcals.
Dels municipis d’entre 20.001 i 50.000 habitants, l’Ajuntament del Masnou ocupa el segon lloc de la classificació, precedit per l’Ajuntament de Manlleu i seguit per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Els Reconeixements s’organitzen en set categories d’acord amb el nombre d’habitants de cada ens i s’atorguen d’acord amb uns indicadors objectius que proposa l’AOC i analitzen els webs dels ens locals i l’ús dels serveis de l’AOC. Amb les dades recollides, es crea el mapa d’administració electrònica, una iniciativa singular, tant a escala estatal com europea, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i l’ús dels serveis públics digitals als ajuntaments catalans.

A causa de l’actual situació de pandèmia, l’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 es va celebrar el 5 de maig seguint el format híbrid.
A  l’acte presencial celebrat a la Casa Golferichs de Barcelona, hi van assistir el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró; el president de Localret i vicepresident de l’AOC (i també, alcalde del Masnou), Jaume Oliveras; i el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre.
Els ens guardonats han participat en l’acte de manera virtual a través de videoconferència. En el cas del Masnou, representava l’Ajuntament la regidora de Tecnologia, Administració Electrònica i Atenció Ciutadana, Sílvia Folch.

 

Deixa un comentari