Publicat el 18/10/2016

Les pluges que el dijous 13 van escombrar el Baix Maresme van provocar diverses incidències i varen ocasionar desperfectes en alguns indrets i serveis del municipi. La pitjor part se la van endur el Passeig de la Riera i els camins forestals que menen a la pista carenera i condueixen als nuclis habitats de muntanya. 

A la Riera, l’aigua va baixar de banda a banda i va aixecar un bon nombre de tapes de registre. L’escomesa va fer entrar en càrrega la claveguera principal i va arrencar parcialment el paviment asfàltic del passeig. Per a l’alcalde, aquest incident palesa el mal estat de la conducció i la necessitat de substituir-la urgentment amb l’ajut econòmic de la Diputació.
La rierada es va endur també aigües avall una vintena de contenidors i es van produir acumulacions de sorra, pedres i restes vegetals en alguns trams de vorera. Es dóna la circumstància que la setmana passada es van marcar els encaixos on han d’ubicar-se les noves àrees de recollida, fora de la calçada.

Al camí d’Alella, la pluja va provocar una esllavissada del talús de terra a l’alçada de la Bòbila, i les rotondes de l’Institut i d’accés al poble van quedar colgades al seu pas pel passeig del Castanyer. El mateix va passar a la part baixa dels torrents del Molí, Castanyer, Sant Berger, Aroles, can Lladó i can Mora, on s’hi van dipositar grans volums d’àrids. A can Lladó, l’excavació de la llera causada per l’aigua ha descalçat l’encintat de la vorera i n’ha provocat l’enfonsament. El carrer de Vallromanes també n´ha resultat molt perjudicat.

Mitja dotzena vehicles malmesos
Amb els serveis de Bombers i emergències de la Generalitat absolutament col·lapsats, la Policia Local, que ha estat tota la nit de servei, va efectuar sis sortides per auxiliar conductors en situació de perill. En la majoria de casos es tracta de comportaments imprudents a l’hora de retirar el vehicle dels torrents i rieres “en un moment en què hi baixava mig metre d’aigua d’alçada”, segons el cap de Policia, Norberto Fernández. Tot i tallar la Riera al trànsit, en total han estat sis els vehicles arrossegats que n’han resultat malmesos, quatre a la Riera i dos més als torrents de can Lladó i Aroles. Tots ells han estat retirats aquest matí per les grues de les respectives companyies asseguradores.

Al veïnat de can Bassols, l’aigua va inundar el garatge comunitari, de manera que es van treure els cotxes i es van estacionar a la plaça de les Teixidores i les ordidores.

Entre 150 i 200 litres
En absència d’estació meteorològica pròpia, el Consell Comarcal del Maresme estima que la quantitat de pluja caiguda sobre Teià entre les 15h i les 20h podria oscil·lar entre els 150 i els 200 litres per metre quadrat. A l’observatori de Premià de Dalt se’n van comptabilitzar 168. Segons el seu meteoròleg, Joaquim Serra, el xàfec “no va ser especialment intens, però sí molt sostingut i abundant” amb puntes de 2,5 litres per minut. Per al cap de Policia, la perillositat va ser de “7 sobre 10”.

Deixa un comentari