Publicat el 18/05/2016

Des de 2014 Teià disposa d’una ordenança que regula la tinença responsable de mascotes domèstiques i que obliga els seus posseïdors a tenir-les en bones condicions higièniques i sanitàries, d’acord amb la llei catalana de protecció dels animals.

Ara, l’Ajuntament ha volgut difondre’n el contingut mitjançant l’edició d’un fulletó informatiu. Es tracta d’una campanya de civisme per conscienciar els propietaris de gossos, gats i fures de la necessitat de tenir-los censats i de recollir els seus excrements de la via pública.

Un portabosses de regal
En el díptic, l’Ajuntament recorda que la inscripció de l’animal en el cens municipal és un tràmit ràpid, gratuït i obligatori; tret dels gossos potencialment perillosos. En aquests moments hi ha vora de 300 animals censats, una xifra molt allunyada de la població real de mascotes. 

Per tal d’incentivar-ne la regularització, la campanya preveu obsequiar amb un portabosses tant les persones que ja tenen un animal censat com les que l’inscriguin a partir d’ara. El portabosses pretén fer més fàcil la recollida d’excrements a qui passeja amb el gos i per aconseguir-lo només cal acostar-se a l’Ajuntament i sol·licitar-ne un.

Les caques, un problema
Les deposicions fecals d’animals en parcs, voreres i escocells d’arbres han esdevingut un problema endèmic en determinades zones de la població. Tenir gos no et fa porc i Prou caques de gos són els lemes amb què la campanya pretén sensibilitzar sobre aquesta qüestió.

Per últim, el fulletó recorda que l’ordenança preveu sancions econòmiques davant la comissió de determinades infraccions administratives. No retirar les deposicions dels animals de la via pública es considera una falta greu que pot donar lloc a una sanció d’entre 151 euros i 1.500 euros.

Deixa un comentari