Publicat el 28/10/2016

El passat mes de juliol, l’Ajuntament va dur a terme la campanya Aparca amb comoditat, compra amb tranquil·litat i va editar-ne 700 fulletons on informava de la ubicació i les restriccions de les diverses zones d’estacionament a l’entorn del passeig de la Riera. Ja aleshores s’advertia que la fase informativa de la campanya duraria tot l´agost i que a partir del setembre la Policia Local multaria els infractors.

D’acord amb aquest pla de treball, durant aquests dies l’agent cívic ha redoblat l’atenció en aquest àmbit i ha deixat avisos als parabrises dels vehicles que estaven mal estacionats. Complementàriament, el passat 14 d’octubre la Policia va col·locar diversos cartells anunciadors que adverteixen els automobilistes de l’inici imminent de la campanya sancionadora. En concret, s´han penjat dos rètols a la zona de càrrega i descàrrega del passeig la Riera; quatre més del carrer Josep Puigoriol entre el Poliesportiu el Cim i el carrer de Migjorn, i un darrer davant la porta de l’equipament esportiu. Segons els responsables municipals, “es farà especial incidència en les infraccions d’estacionament comeses en el passeig de la Riera, el carrer Josep Puigoriol i la plaça de Sant Martí fins que es regularitzi la situació”.

A partir de la setmana vinent, doncs, la Policia iniciarà la campanya sancionadora, per la qual cosa denunciarà tots els vehicles que infringeixin la senyalització viària i el codi de circulació. Segons el cap de Policia, Norberto Fernández, “la prioritat és protegir el vianant dels excessos dels automobilistes incívics”. Les principals accions a controlar i multar seran totes les relacionades amb l’estacionament de vehicles en voreres, passos de vianants, passos rebaixats per a persones amb mobilitat reduïda, reserves d’estacionament per a minusvàlids, zones de càrrega i descàrrega, i guals degudament senyalitzats.

La campanya també inclourà mesures de vigilància i control de les conductes i accions al volant que resultin insegures, imprudents o temeràries, amb especial atenció a les infraccions de velocitat, l’ús del mòbil i la inobservança de reduir la marxa i cedir el pas en els passos de vianants. Per tal de millorar el civisme i la seguretat del trànsit, la Policia fa una crida perquè tothom respecti els senyals i el codi de circulació.

Deixa un comentari