Publicat el 14/09/2016

 

L’Alcaldessa de Montgat, Rosa M. Funtané; el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón; el director d´Institucions de CaixaBank a Barcelona, Javier Garcia; i la Presidenta de l’Associació “Casal de gent gran Joan Maragall”, Ana Maria Masvidal, han renovat, a l’Ajuntament de Montgat, el seu compromís per promoure l’envelliment actiu.

Ambdues institucions reforcen el seu compromís amb les persones grans amb la signatura del conveni per desenvolupar el programa de Gent Gran al “Casal de gent gran Joan Maragall” de Montgat. 

L’any passat, l’Obra Social ”la Caixa” va destinar al voltant de 8.000 euros a aquests equipaments en el marc de l’acord entre les dues institucions. Cada any, aquests centres acullen un alt nombre d’activitats i tallers de diverses temàtiques, dels quals participen més de 200 persones grans de Montgat.

El programa de Gent Gran és el més emblemàtic de l’Obra Social “la Caixa” i els seus orígens es remunten a 1915. Des de fa un segle, els projectes posats en marxa pel programa s’han anat adaptant a les realitats per donar resposta, juntament amb agents com l’Ajuntament de Montgat, a les noves necessitats socials d’aquest col·lectiu.

La nova generació de persones grans
L’objectiu del programa de Gent Gran és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats actuals.

El programa inclou: 
Tallers de promoció de la salut i el benestar, 
Tallers de desenvolupament personal i cicle vital, 
Formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), 
Projectes de participació social i voluntariat.

Un programa emblemàtic a Montgat
La gent gran sempre ha estat un col·lectiu d’atenció preferent per a l’Obra Social ”la Caixa”. De fet, el programa de Gent Gran impulsat per l’entitat està celebrant el seu centenari. L´atenció especial a les persones grans va arrencar amb un primer Homenatge a la Vellesa el 1915 a Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona), i des de llavors l´Obra Social “la Caixa” ha intentat incessantment millorar la qualitat de vida de les persones grans, promovent programes d´envelliment actiu i saludable amb especial atenció a les persones més vulnerables. 

Des de l’any 1999 l’Ajuntament de Montgat i l’Obra Social “la Caixa” treballen conjuntament per actualitzar el programa d’atenció a través d’un conveni de col·laboració que actualment beneficia el casal de gent gran de Montgat.

Deixa un comentari