Publicat el 26/07/2021

El consistori preveu invertir uns 200.000 euros en totes les actuacions previstes als centres educatius de la ciutat

L’Ajuntament de Mataró ha començat a instal·lar portes reforçades i reixes en els centres educatius de la ciutat. L’acció es duu a terme després d’un any en què s’han registrat diversos assalts en escoles de la localitat, d’on els lladres s’han endut tot tipus de material, sobretot d’electrònica com ordinadors i tauletes.

La previsió del consistori és destinar a aquest reforç de la seguretat un total de 200.000 euros, dels quals ja se n’han executat uns 80.000. Entre les mesures dutes a terme a dia d’avui, també hi destaquen la instal·lació de sensors d’alarmes en cinc escoles. Tot i que es desconeix l’autoria dels fets, es valora la possibilitat que es tracti de bandes organitzades.

Els principals robatoris s’han registrat en centres com els instituts-escola Mar Mediterrània, al barri de Cerdanyola, i Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda. Amb més de 60 centres educatius a la ciutat, el consistori ha analitzat la vintena d’escoles públiques i, un cop visitades, ha creat una memòria amb les accions necessàries i el pressupost que cal per reforçar-hi la seguretat.
“A l’escola Camí del Cros hem ampliat el servei d’alarmes, i al de Camí del Mig o al de Vista Alegre hi hem posat mecanismes perquè l’avís en cas d’intrusió sigui més àgil”, explica Miquel Àngel Vedell, regidor d’Educació de Mataró. L’acció es duu a terme un cop acabades les classes i davant del període estival, on l’activitat es redueix al mínim al juliol i queda totalment aturada a l’agost.

Els assalts d’aquestes característics s’han registrat en altres localitats de l’entorn metropolità. Per aquest motiu, s’actua en la majoria de casos incrementant la vigilància amb efectius de la policia local o fins i tot la contractació de seguretat privada.
Tot i que en alguns casos s’ha posat sobre la taula que es tracti d’antics alumnes que coneixen on es desen els productes de més valor, guanya pes la teoria que es tracta de bandes organitzades. El consistori preveu que amb les accions dutes a terme es redueixi la intencionalitat dels lladres d’accedir a les instal·lacions, i que en cas de fer-ho tinguin menys marge de maniobra per buidar les dependències

ACN Mataró

 

Deixa un comentari