Publicat el 07/06/2021

El sistema per garantir el control sectoritza les platges en múltiples zones virtuals; d’aquesta manera es podrà predir l’evolució de l’ocupació. A més, els caps de setmana, vigilants controlaran les zones per garantir la seguretat de tothom

Per segon any consecutiu, les platges de Calella comptaran amb un control d’aforament per garantir la seguretat i permetre que els usuaris gaudeixin d’una bona experiència. La zona de platges es dividirà en uns 15 sectors senyalitzats que responen a criteris de seguiment de l’ocupació; un seguiment que es farà a través de mitjans tecnològics.

L’Ajuntament ha tornat a contractar els serveis de l’empresa DatActions per implementar l’aplicació DasEyes, que té com a funció sectoritzar les platges en múltiples zones virtuals per poder detectar el nombre de persones que hi ha a cada sector. A més hi haurà una web cam que permetrà tenir una imatge zenital. Totes aquestes dades seran tractades, com l’any passat, de manera totalment anònima i respectant escrupolosament la llei de protecció de dades.
Els caps de setmana, quan més confluència i trànsit hi ha a la platja, es dotarà als agents municipals d’eines per fer el seguiment de l’aforament; aquests agents rondaran per controlar que no hi hagi cap problema i garantir l’ordre a les zones. A més, per facilitar-los la tasca, els mètodes d’Intel·ligència Artificial permeten preveure en quin moment s’ompliran les platges. En funció de les dades, els agents obriran i tancaran els diferents trams al públic de tal manera que sempre hi haurà un aforament segur a totes les zones.

Cal recordar que aquest cap de setmana ja han començat els serveis de vigilància, socorrisme i salvament a les platges de Calella.

 

 

Deixa un comentari