Publicat el 23/02/2022

Amb la voluntat d’avançar cap a una vila sostenible, els carregadors s’han habilitat al costat de l’Ajuntament i a l’aparcament de les plaques fotovoltaiques

 

 

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha finalitzat la instal·lació de tres carregadors elèctrics al municipi. En concret, es tracta de tres dispositius de la marca Wallbox que permeten carregar qualsevol tipus de vehicle elèctric disponible al mercat. «La instal·lació dels carregadors elèctrics és un nou pas cap a una vila sostenible. Actualment, el canvi climàtic és una realitat inqüestionable. Cal apostar doncs amb fermesa i determinació també en l’àmbit local per les energies renovables i la sostenibilitat», afirma el regidor de Medi Ambient, Gonzalo Bonnin.

Inicialment, l’ús dels carregadors elèctrics serà gratuït. Un cop finalitzi el petit període de prova establert, el preu públic per a la recàrrega de vehicles elèctrics amb els dispositius municipals habilitats serà de 0,42 euros per quilowatt hora (IVA inclòs), amb una limitació d’ús de dues hores.
En aquest sentit, el consistori caldenc ha aprovat recentment dues ordenances municipals. La primera, l’ordenança reguladora de l’ús dels carregadors municipals per a vehicles elèctrics al municipi, per a donar cobertura legal a la instal·lació i la segona, l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació del servei de recàrrega de vehicles elèctrics en estacions de recàrrega de titularitat municipal, per a fixar un preu públic per l’ús dels tres dispositius municipals.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Caldes d’Estrac

Deixa un comentari