Publicat el 17/03/2021

El consistori compta amb un pla director per a l’edificació que contempla actuacions per valor de 570.000 €

Un dels principals elements patrimonials de Cabrera de Mar és el Castell de Burriac. L’edificació, de la qual es té constància de la seva existència ja a inicis del segle XI, és un símbol de la identitat del municipi. Amb la voluntat de garantir la seva preservació en les millors condicions possibles per a futures generacions, l’Ajuntament ja disposa d’un Pla Director del castell elaborat per encàrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Aquest document, elaborat al llarg de més d’un any de treball, és una eina que estableix els objectius a assolir i la metodologia a emprar per a la conservació de l’edificació. El pla estableix així 5 fases a desenvolupar partint de l’actual situació del Castell de Burriac:

– Restauració d’elements medievals on no s’hi va actuar a la restauració de 1994
– Reparació de les actuacions de 1994
– Millora de la seguretat i de les condicions d’ús
– Condicionament del recinte sobirà: la cisterna, la capella, la torre i els espais lliures de l’àmbit
– Il·luminació del castell

L’estimació és que el conjunt de les despeses de les actuacions necessàries per a completar aquestes fases sigui de 570.000 €. L’Ajuntament de Cabrera de Mar considera que, en funció de les diferents subvencions d’altres administracions que es puguin aconseguir per a la conservació del castell, el pla es podria executar en entre 3 i 5 anys aproximadament. Per aquest any ja s’ha previst una primera actuació per import de 50.000 €.

 

Deixa un comentari