Publicat el 13/01/2017

 L’Ajuntament de Badalona, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha preparat un dispositiu durant aquest hivern per poder oferir aixopluc a les persones sense sostre en episodis de mal temps. Es tracta del dispositiu Operació fred que s’activa en aquestes dates amb motiu de la situació de risc que pot representar la baixada de temperatures per sota dels zero graus per a les persones sense sostre.

L’operació fred es porta a terme a Badalona amb la col·laboració d’entitats de la ciutat com Creu Roja, Folre, Càritas, Fundació Roca i Pi i també amb el Centre d´Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). 

Cal destacar com a novetat que aquest any l’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa la campanya “Ajuda´ns a ajudar” per contribuir a la protecció d´aquest col·lectiu. L’objectiu de la campanya és fer una crida a la ciutadania demanant que si veuen una persona sense sostre a la ciutat n’informin al telèfon de Guàrdia Urbana 934 832 901. 

Guàrdia Urbana també informarà a les persones que estan al carrer sobre el dispositiu de l’Operació fred i donarà suport a la ciutadania en el cas que es registrin incidències a causa de la situació climatològica.

Davant el preavís del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi de fred intens amb glaçades a tot Catalunya http://www.meteo.cat/prediccio/general, l’Ajuntament de Badalona té a punt el dispositiu de mitjans humans i tècnics per actuar a la via pública en el cas que es produeixi alguna emergència causada per les baixes temperatures. El preavís del Servei Meteorològic per onada de fred situa l’inici el dia 16 de gener i el final el dia 19 de gener.

En aquest sentit, es disposa de 15 tones de sal, així com dels vehicles i del personal per repartir-la per la ciutat, amb l’objectiu de deixar les vies principals i accessos a la ciutat en bon estat per tal de garantir la circulació sense perill. Es prestarà una especial atenció als accessos a l’Hospital Germans Trias i Pujol i a les carreteres de la Conreria (B-500) i de la Vallensana (BV-5011), amb l’objectiu que aquestes vies estiguin operatives malgrat les condicions climatològiques adverses. 

Concretament, el servei de neteja de la ciutat compta amb els següents vehicles per distribuir sal i actuar a la via pública si fos necessari:

· 2 vehicles amb dispensador de sal i pala llevaneu
· 3 escombradores amb pala llevaneus
· 3 vehicles amb caixa oberta i dispensador de sal
· Un tractor de 120cv 4×4

Tots aquests vehicles estaran distribuïts de manera estratègica per tal que puguin donar cobertura a tota la ciutat.

L’Ajuntament de Badalona aconsella a la població seguir les informacions emeses pels mitjans de comunicació i les indicacions de Protecció Civil de la Generalitat. 

Informeu-vos de les previsions meteorològiques i de l´estat de la xarxa viària.

Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) – http://www.meteo.cat/
Servei Català de Trànsit – http://transit.gencat.cat/ca/
@emergenciescat
@meteocat
@transit

Deixa un comentari