Publicat el 21/06/2016

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l’objectiu de facilitar, si calgués, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis.

Els objectius que es persegueixen amb aquest operatiu són els següents:

Promoure un ús cívic de l’espai de platja la nit de revetlla

Facilitar la retirada de tots els residus presents tant a la zona de la platja com la del passeig  Marítim i accessos

Possibilitar l’ús de la platja per a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí

Auest operatiu hi participa Medi Ambient, Espais Públics, Guàrdia Urbana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’empresa de salvament i socorrisme Proactiva.

Neteja 
Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia. A partir de les 6 hores començarà l’operatiu de neteja.

Neteja de la sorra 
La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb 2 tractors amb garbelladora. Passades de 15 m, 3 vehicles 4×4, 1 camió compactador 4×4, 1 camió amb caixa oberta a la sorra, 19 persones en total, i2 contenidors oberts (Anís del Mono i Barca Maria) 

Manteniment platges (AMB)

Neteja del passeig Marítim i dels seus accessos
La neteja d’aquesta zona, anirà a càrrec de l’Àrea d’Espais Públics a les 6.15 hores i comptarà amb aquests mitjans:
Seguretat
L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Els agents de seguretat aniran acompanyant a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja i comptarà amb aquests mitjans:
Servei de salvament i socorrisme
L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, oferirà un servei extra de nit amb la presència de 8 socorristes, una embarcació i un vehicle.
Guinguetes i bars 
Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies per als bars serà les 20 hores. 
Megafonia
Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.30 hores s’emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. 
Fogueres
Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.
Controls dels accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany
La Guàrdia Urbana de Badalona establirà controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany durant la celebració de la revetlla de Sant Joan..
Pont del Petroli
El pont del Petroli romandrà tancat des de les 21 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24.

Recomanacions

L’Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tots els ciutadans per tal de poder utilitzar en les millors condicions un espai públic com és la platja, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany.

Deixa un comentari