Publicat el 16/01/2017

L’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona ha iniciat aquest mes de gener el procés per poder disposar d’un cens actualitzat dels establiments de la ciutat amb activitats amb risc sanitari. Aquesta és una de les actuacions prioritàries previstes que preveu desenvolupar el Programa: “Entorn Saludable i Protecció de la Salut” inclòs en el Pla d’Actuació Municipal (2017-2019). 

La realització del cens, per part de l’Ajuntament, té l’objectiu de contribuir a orientar el control sanitari d’aquests establiments en funció del risc per a la salut de les persones que puguin representar les seves activitats. 

Al llarg de 2017, agents sanitaris del Servei de Salut de l’Ajuntament realitzaran un cens porta a porta que inclourà els establiments minoristes d’alimentació i de restauració, els que facin tatuatges, pírcings i micropigmentació i els comerços i les activitats amb instal·lacions de baix risc per al control de la legionel·losi.

Durant la visita als establiments es facilitarà informació del servei gratuït d’assessorament normatiu i de bones practiques sobre aspectes de salut que l’Ajuntament posa a disposició dels comerciants en relació als seus establiments.  

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, considera que “el cens ens permetrà tenir una visió actualitzada d’aquests sectors comercials de la nostra ciutat i de l’activitat econòmica que s’hi realitza i servirà per desenvolupar, en col·laboració amb els comerciants i gremis, accions encaminades a prioritzar el control del risc sanitari dels establiments i, en aquest sentit, a millorar la seguretat sanitària dels establiments censats ”.

Cal recordar que els establiments minoristes d’alimentació s’han d’inscriure al cens municipal abans d’iniciar la seva activitat a través de la Declaració Responsable.

Aquesta inscripció afecta tant els establiments fixes com les activitats de venda o servei ambulant d’alimentació quan el titular de l’activitat tingui el domicili social a Badalona. Aquesta tramitació és gratuïta. 

Deixa un comentari