Publicat el 06/10/2014

L´Ajuntament ha trobat un important aliat per incrementar els ajuts alimentaris que ofereix a les persones més necessitades del municipi. La iniciativa, que parteix d´una proposta de l´Associació de Dones Montserrat Roig d´Alella, es concreta en la signatura d’un conveni de col·laboració amb Sorli-Discau segons el qual l´establiment comercial es compromet a lliurar a l´Ajuntament excedents alimentaris de la botiga d´Alella, que seran distribuïts a persones necessitades del municipi.
La voluntat d´aquest acord és crear un rebost d´aliments frescos per donar resposta a l´increment de la demanda d´aquest tipus de productes en el grup de població que es troba en risc d´exclusió social. Amb la iniciativa també es vol contribuir a reduir el malbaratament d´aliments i els residus que es generen.
Per gestionar aquest rebost, l´Ajuntament ha signat un altre conveni de col·laboració amb Càritas d´Alella que serà l´encarregada de conservar i distribuir els aliments a les famílies que li indiqui la Regidoria de Serveis Socials.
Segons l´acord signat, Sorli-Discau lliurarà aliments en bon estat per al consum (principalment fruites i verdures) entre un i tres dies a la setmana. Seran aliments que, tot i ser aptes per al consum, es llencen per tenir una data de caducitat propera, per acumulació d´estoc, o per no complir amb els criteris estètics fixats per l´empresa.
Protocol de funcionament del rebots dels aliments frescos
La Regidoria de Serveis Socials ha elaborat un protocol de funcionament per a la canalització de les minves alimentàries al rebost dels aliments frescos que concreta els passos a seguir per la rebuda, conservació i lliurament dels aliments.

Deixa un comentari