Publicat el 11/11/2019

 

Per tal de conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir la producció de residus s’han programat tres activitats per als dies 15 i 16 de novembre  

Aprendre a reparar i no llençar
El 15 de novembre, de 10 a 13h, s’instal·larà a la Plaça de l’Ajuntament la furgoneta del Reparatruck, un servei mòbil d’autoreparació.
Es tracta d’un vehicle amb un tècnic, eines i mitjans necessaris per aprendre a autoreparar petits aparells elèctrics i electrònics i bicicletes, per tal de fomentar un canvi d’hàbits de consum i poder allargar la vida útil dels objectes. L’objectiu és que les persones assistents puguin reparar elles mateixes el seu objecte amb l’ajuda dels mitjans que tindrà a disposició.
La sessió es fa en col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i la Diputació i per participar-hi no cal fer inscripció prèvia.

Reciclar l’oli usat
El mateix divendres 15 de novembre, de 9 a 13h, es podran recollir els bidonets de recollida d’olis de cuina que lliura l’Ajuntament periòdicament a la parada que s’instal·larà a la rambla d’Àngel Guimerà, al costat de l’entrada l’aparcament de l’Hort de la Rectoria.

Taller de compostatge casolà 
La darrera proposta és el taller de compostatge casolà, que es durà a terme el dia 16 de novembre a les 11h a les golfes de Can Lleonart. En aquest taller aprendrem els conceptes bàsics del procés de compostatge casolà: com s’ha de fer, què s’hi pot posar i què no, o com ha d’estar ubicat el compostador, entre altres. En acabar, es lliurarà  gratuïtament un compostador a les persones assistents empadronades a Alella. Tindran preferència aquelles persones que s’iniciïn en la pràctica de compostatge casolà. El taller és gratuït i obert a tothom, només cal apuntar-se abans del 15 de novembre al formulari:  http://www.alella.cat/tallercompostatge

Deixa un comentari