Publicat el 09/01/2015

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, acompanyat de la regidora de Comunicació, Isabel Nonell, va recollir el 22 de desembre, el guardó en un acte que es va celebrar al Palau Pedralbes de Barcelona i que va estar presidit per la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, i el vicerector de la UAB, Manel Sabés.
Alella ha assolit una puntuació del 90,20% sobre 100 (5 punts més que a primera avaluació) en els indicadors de transparència de la informació publicada al web municipal.
El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. En aquesta segona edició, el Consell Certificador el Consell ha acordat concedir el Segell Infoparticipa als webs de 67 ajuntaments, gairebé el doble dels 34 de la primera edició. D’aquests, 20 han assolit una puntuació del 100% d’indicadors positius, mentre que a la primera edició només eren 3. Un ha aconseguit una Menció. I s’ha acordat atorgar un Reconeixement a altres 9 ajuntaments, sigui perquè han passat d’un suspens a un aprovat superior al 60%, sigui de forma excepcional, perquè compten amb la puntuació requerida per a un Segell o una Menció però els falta complir un o dos indicadors preferents.
En total, doncs, han merescut algun guardó del Segell Infoparticipa els webs de 77 ajuntaments, mentre que a la primera edició van ser 48, entre ells el de l´Ajuntament d´Alella.
El Segell Infoparticipa es basa en els resultats de l’avaluació dels webs municipals a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereixen informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.
Dels trenta municipis del Maresme, només set han rebut la màxima distinció: Mataró, Premià de Mar, Calella, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Arenys de Mar i Alella.

Deixa un comentari