Publicat el 19/10/2016

Can Magarola tindrà un lloc destacat en el mapa de l’enoturisme de la DO Alella amb la recuperació de l’antic celler i l’arranjament dels espais exteriors de la masia. Amb aquesta darrera intervenció, l’Ajuntament dóna un pas més per a la recuperació de Can Magarola, un edifici catalogat com a d’interès patrimonial del municipi.

La instal·lació del mobiliari —la majoria objectes restaurats procedents de la pròpia masia—, i la reforma de les instal·lacions elèctriques i d’altres serveis, culmina una nova intervenció emmarcada dintre de les actuacions de recuperació de l’antiga masia, amb l’objectiu de protegir i evitar la degradació i posar en valor l’edifici. 

En aquest cas, les obres s’han materialitzat en tres àmbits diferents: l’arranjament de l’antic celler i la recuperació d’un espai exterior annex; la consolidació dels murs perimetrals; i el reforçament i l’estabilització de la façana nord de la masia. L’import d’aquesta actuació ascendeix a 54.800€, finançats majoritàriament amb una subvenció de 45.797€ del programa complementari de suport a l’economia productiva local de la Diputació de Barcelona. Cal afegir 37.000€ més de la reforma de la instal·lació elèctrica. 

A banda de l’arranjament de l’antic celler i la sala d’accés, els treballs han permès recuperar un pati extern situat al costat nord de la masia que estava en estat ruïnós i habilitar un nou accés i una zona exterior d’estada, complementària al de l’entrada principal. El conjunt es converteix, així, en un escenari molt adient per a la realització d’activitats enoturístiques i culturals.

L’estrena d’aquest espai es farà el 5 de novembre a partir de les 19h. El celler rehabilitat serà l´escenari del lliurament dels Premis Literaris Alella 2016, en el qual es lliuraran els guardons de la 20a edició del certamen de poesia Alella a Maria Oleart, al qual aspiren un total de 19 obres, i el de la 16a edició del certamen de contes Alella a Guida Alzina, que ha rebut 76 treballs. 

Al mateix acte també es farà la presentació del treball guanyador de la tercera beca de recerca històrica i s´acabarà amb l’espectacle Esperit de Vinyoli, un viatge a l’essència poètica de Joan Vinyoli, amb Sílvia Bel i Sílvia Comes.

Deixa un comentari