Publicat el 19/04/2016

L’Ajuntament està treballant per a la posada en marxa d’un seguit de mesures per tal d’evitar l’ocupació d’habitatges al municipi. Així ho va anunciar l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, durant la seva intervenció a l’Audiència Pública celebrada el passat dimecres, 13 d’abril, i que estava dedicada a tractar el tema de l’ocupació d’habitatges. A la sessió, a la qual van assistir més de 150 veïns i veïnes d’Alella, es va explicar la legislació i les competències de l’administració local en les ocupacions d´habitatges. També es van exposar com està la situació a Alella i les accions realitzades arrel de les darreres ocupacions d’habitatges per part de persones fugides arrel del conflicte desencadenat per l’homicidi d’una persona del barri de la Mina.

L’alcalde va explicar que a Alella hi ha onze habitatges ocupats, deu dels quals són propietat d’entitats privades. Així mateix, va avançar que l’Ajuntament té previst posar en marxa un seguit de mesures per evitar l´ocupació i donar suport a les persones afectades per aquesta problemàtica.

Entre les mesures plantejades hi ha les següents:

Suport jurídic a les persones que es puguin veure afectades per l’ocupació d’una propietat      
Seguiment i gestió davant de les entitats financeres de l’estat de les denúncies i processos judicials.
Elaboració del cens d’habitatges buits.
Posada en funcionament de la taula de coordinació entre alcaldia i les associacions de veïns, prevista en el Pla d’Actuació Municipal (PAM).
Iniciar la redacció del “Pacte per a la convivència i el civisme de la ciutadania d’Alella”, previst en el   PAM.
Elaboració i distribució d’un fulletó amb informació i consells per prevenir les ocupacions i com        actuar en cas produir-se.
Continuar sancionant administrativament les ocupacions per l’aplicació de l’article 37.7 de la Llei    orgànica 4/2015 de Seguretat Ciutadana aplicable des de l’1 de juliol de 2015.
Posar en coneixement a les companyies de subministraments de serveis el possibles fraus que es  puguin detectar en l’ús d’aquests serveis.

Deixa un comentari