Publicat el 15/02/2016

L´Ajuntament d´Alella ha denunciat a la Policia Local la desaparició de l´Arxiu Municipal d´un arxivador amb documentació reservada. Es tracta d´una documentació donada a l´Ajuntament l´any 2002 per l´exalcalde Salvador Artés, que li havia estat lliurada trenta anys enrere per una veïna del municipi, provinent de l´antiga seu de la Falange Espanyola Tradicionalista y de las J.O.N.S. Per voluntat expressa del donant, la documentació no podia ser consultada fins al gener d´enguany.

Aquest mes de gener quan es va procedir a l´obertura de l´arxivador es va constatar la desaparició de la seva ubicació habitual, a l´Arxiu Municipal. L´accés a l´Arxiu és restringit i existeix un registre de les persones de fora de l´àmbit de la Secretaria de l´Ajuntament que hi accedeixen. L´any passat va ser la darrera vegada que aquest arxivador va ser vist per personal municipal.

Després d´una recerca exhaustiva a l´Arxiu i a diferents dependències municipals, no s´ha pogut trobar la documentació. Davant d´aquesta lamentable situació, l´Ajuntament ha decidit posar els fets en coneixement dels cossos policials per tal que puguin investigar la desaparició.

Les condicions de l´Arxiu Municipal són millorables, i el Pla d´Actuació Municipal aprovat el mes de desembre hi recull la necessària actuació. El passat mes de novembre es va començar una tasca de posar ordre a l´Arxiu Històric per part d´una persona experta i està previst fer una intervenció d´ampliació i millora dels espais actuals l´any 2017, mentre no es duguin a terme les obres de la nova biblioteca i arxiu municipal que s´han de construir, en un futur, a la Fàbrica de Pintures.

L´Ajuntament lamenta profundament aquesta desaparició i expressa el seu malestar davant d´aquests fets, al temps que no renuncia a poder recuperar la documentació.

Deixa un comentari