Publicat el 26/06/2015

L´Ajuntament d’Alella ha demanat a l’Agència de Salut Pública de Catalunya que faci un estudi de la zona del Bosquet per esbrinar l’origen que va desencadenar les erupcions cutànies a algunes de les persones que van participar al tradicional Aplec de l´Arròs celebrat el passat diumenge 14 de juny.
Tal i com s’informa en el web municipal, després de tenir coneixement d´aquestes afectacions, l´Ajuntament es va posar en contacte amb la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat per informar-los de la situació i demanar-los assessorament.  En una primera inspecció a la zona realitzada pel Cap de Secció de Boscos i Recursos Forestals, i d’acord a l’opinió dels especialistes de sanitat forestal, inicialment s’ha determinat que “és improbable que la causa dels casos d’urticària sigui la processionària ja que fa molt temps que les erugues han fet les processions i ara estan en fase de pupa soterrades”.
D’altra banda, com també indiquen, aquest és també el criteri de Mariano Rojo, tècnic especialista en plagues forestals del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i una de les persones més reconegudes en Catalunya en aquesta matèria. En una primera inspecció ocular al Bosquet realitzada va descartar també que sigui la processionària l’origen de l´erupció cutània.
A més, es dóna la circumstància que l´Ajuntament havia pres mesures extraordinàries per evitar riscos d´afectacions cutànies derivats de la processionària. En concret es van fer dues actuacions complementàries a les tasques de manteniment que es fan habitualment.
Mentre s´esbrinen les causes que han desencadenat les erupcions, l´Ajuntament recomana a la població que no faci ús d’aquest espai. Aquesta recomanació s’ha fet arribar als centres educatius i es notificarà als organitzadors de casals d’estiu per tal que no facin activitats en les pinedes del municipi fins que no s’aclareixi l’origen de les urticàries

Deixa un comentari