Publicat el 07/06/2023

La campanya combina la col·locació de senyalització específica amb un increment del control per part de la Policia Local

 

 

L’Ajuntament de Cabrera de Mar posa aquests dies en marxa una campanya destinada a reforçar el comportament dels propietaris de gossos en l’ús de corretges quan porten els seus animals a passejar per espais públics.
Aquesta iniciativa té com a objectiu principal garantir la convivència ciutadana i promoure una major seguretat tant per als animals com per als veïns.

La campanya consisteix en la col·locació de senyals indicatius en 9 punts estratègics, tant en el centre del municipi com en el Pla de l’Avellà, per recordar als propietaris de gossos la seva obligació de lligar els animals en aquests espais. Així mateix, s’ha establert una especial vigilància per part dels agents de la Policia Local durant les hores de major afluència, a fi d’assegurar el compliment de l’ordenança i promoure una cultura de respecte entre els ciutadans.

Cal recordar que les sancions per no complir amb aquesta normativa municipal oscil·len entre els 100 i els 400 €, depenent de la gravetat de la infracció. L’Ajuntament confia en la responsabilitat cívica dels propietaris de gossos i apel·la a la seva col·laboració per aconseguir una convivència harmoniosa i respectuosa amb la resta de veïns.

Segons l’ordenança municipal de Civisme i Convivència Ciutadana, és obligatori que tots els gossos estiguin lligats quan surten al carrer. Aquesta mesura busca evitar possibles baralles amb altres gossos i reduir el risc d’accidents.
A més, el manteniment dels gossos lligats ajuda a prevenir que les seves deposicions quedin sense recollir, fomentant així una convivència més higiènica i agradable per a tothom.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Cabrera de Mar

 

Deixa un comentari