Publicat el 30/12/2017

Els automòbils combinen el motor de combustió amb l’elèctric i redueixen notablement el consum i les emissions contaminants i dos comptaran amb equips desfibril·ladors

A partir d’ara la Guàrdia Urbana de Badalona disposa de 10 nous vehicles híbrids adaptats i equipats per a les funcions de la policia local.
Aquesta adquisició de l’Ajuntament forma part de les mesures de millora i modernització de les eines de treball de la Guàrdia Urbana que s’implementarà en els pròxims mesos com ara les noves armilles d’ús unipersonal, renovació del vestuari i nous equips de comunicacions (walkies talkies). La posada en servei dels nous vehicles forma part del pla de modernització de la policia local
Aquests vehicles híbrids permetran reduir el consum de combustible i les emissions a l’atmosfera, aspecte molt rellevant tenint present que han de recórrer milers de quilòmetres a l’any per tota la ciutat. El motor elèctric, amb bateries de liti i zero emissions, funciona a velocitats inferiors a 50 quilòmetres per hora, adaptant-se a les necessitats de circulació pel nucli urbà. Quan es fa necessari el lliurament de més potència, es complementa amb el motor de combustió.

Tot i que el parc mòbil municipal ja disposa d’altres vehicles híbrids i elèctrics per alguns serveis específics, aquest contracte, per un import que se situa al voltant dels 650.000 euros, és el més gran pel que fa a la quantitat de vehicles i despesa econòmica. Com a mínim, dos d’aquests vehicles del model Toyota Prius, s’equiparan amb desfibril·ladors automàtics.

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, ha assenyalat que la incorporació d’aquests vehicles “posen de manifest el compromís d’aquest govern en  l’adequació de les eines de treball de la Guàrdia Urbana, i també per l’aposta convençuda amb la lluita contra la contaminació atmosfèrica i la millora de l’aire que respirem a la ciutat”.

Deixa un comentari