Publicat el 28/10/2020

L’Acadèmia de Cinema Català va homenatjar dimarts, 27 d’octubre, La Calàndria  i dotze sales de cinema més, encara actives, que van iniciar les seves projeccions fa més de cent anys

Coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, durant l’acte a la Sala Mozart de Calella es va presentar el catàleg que recull la història de les sales centenàries trobades a Catalunya i es va fer entrega als seus responsables de les plaques-segell que les distingiran de manera permanent.
Josep Puig, president de la Fundació La Calàndria, va recollir el guardó del cinema del Masnou. La regidora de Cultura, Neus Tallada, va acompanyar-lo a l’acte.

La Calàndria va ser homenatjada amb una dotzena de sales més:
El Centre Parroquial d’Argentona, el Cinema Bosque (Barcelona), la Sala Mozart (Calella), el Casal Camprodoní (Camprodon), el Cinema Mundial (La Bisbal d’Empordà), el Foment Mataroní (Mataró), el Teatre Cinema Comtal (Ripoll), el Cinema Catalunya (Terrassa), els Cinemes Imperial (Sabadell), el Casino Prado (Sitges), El Retiro (Sitges) i el Cinema Catalunya (Ribes de Freser).

El cinema del Masnou va començar les seves projeccions oficialment el 1914, tot i que ja hi funcionava un cinematògraf des del 1910. Durant molts anys, la sala va ser coneguda popularment com el Circ, per la seva forma circular, que recordava els emblemàtics circs romans.
Amb bona salut durant tota la seva història, els anys cinquanta i seixanta van ser especialment esplendorosos, amb l’auge dels reeixits programes dobles que sovint deixaven gent fora de la sala. Als anys vuitanta es van fidelitzar nous públics amb cicles monogràfics i maratons nocturnes de pel·lícules, i després d’una dècada d’estancament, amb l’arribada del nou segle, el cinema va canviar de gestió i es va modernitzar amb noves butaques i la digitalització dels seus equips.

 

Deixa un comentari