Publicat el 03/11/2018

La Setmana de Música Antiga se celebrarà del 10 al 25 de novembre a la Basílica de Santa Maria

La regidora de Cultura, Núria Moreno i el músic Joan Vives van presentar el passat 30 d’octubre la XXXVI Setmana de Música Antiga, un dels festivals destinats a la música barroca amb més recorregut del país, que comença el 10 de novembre. Enguany el fil conductor dels quatre concerts és la veu en el Barroc. Tres dels recitals comptaran amb participació mataronina.

Una vegada més el festival se celebra a la Basílica de Santa Maria i les dues primeres cites de la Setmana seran a la Capella dels Dolors, espai on el Barroc és ben present gràcies a les pintures d’Antoni Viladomat.

Dissabte 10 de novembre, Jordi Comellas i Guido Balestracci oferiran amb la seva viola de gamba un viatge a l’edat d’or musical. Amb el concert “A dues violes” l’espectador es traslladarà a la França del Rei Sol per escoltar peces de François Couperin i de Sieur de Sainte-Colombe; també viatjarà a l’Anglaterra dels inicis del barroc amb peces de Tobias Hume, per acabar al Berlín de Frederic el Gran, amb el duet de Christoph Schaffrath.

Diumenge 11 de novembre els mataronins Trio Barroc del Cafè, habituals a la Setmana, interpretaran el concert “La cantata italiana del Barroc”, un retrat sonor d’una forma musical sorgida al sud d’Itàlia a principis del segle XVII. Per aquest concert el trio comptarà amb la col·laboració de la soprano Susanna Puig.

Els dos darrers concerts es faran el 25 de novembre en altres espais de la Basílica. A la 1 del migdia i amb entrada lliure es podrà escoltar un concert dels alumnes de nivell avançat de l’Escola Municipal de Música de Mataró que tornen a participar en la Setmana de Música Antiga. En aquesta edició ho faran interpretant Händel i Telemann, entre d’altres, amb tres conjunts de cambra, el quartet de flauta de bec, l’orquestra de guitarres i l’orquestra de corda, formada per 30 alumnes. I a les 6 de la tarda serà el cor Ciutat de Mataró qui tancarà el festival amb el concert “Bach, música i paraula”, sota la direcció de Jordi Lluch i amb cantants i músics solistes. El concert, en el qual es podrà escoltar el motet fúnebre “Jesu, Meine Freud”, representa una bona oportunitat per conèixer obres mestres de la música coral de Bach.

Venda d’entrades

Les entrades dels concerts, excepte el de l’Escola Municipal de Música, que és gratuït, tenen un cost de 9 € i es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h. També es poden comprar al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.

Foto: La regidora de Cultura, Núria Moreno i el músic Joan Vives presenten la nova edició de la Setmana de Música Antiga. Foto: Ajuntament de Mataró.

Deixa un comentari