Publicat el 17/02/2016

La XVII edició de l’Exporecerca Jove se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de març de 2016 al Campus La Salle, c/ Lluçanés, 41 i comptarà amb la presència d’alumnes de l’INS Vilatzara de Vilassar de Mar:
Marina Tolosa, Maria Escolà, Aleix Rodríguez, Pere Valls i Arnau Valbuena.

Pere Valls
Crawl & Roll. Gatejador i Cadira Bascular
El treball es basa en el disseny i la construcció d’un aparell que funciona com a cadira bascular i alhora com a “gatejador”, depenent del que l’usuari necessiti en cada moment, per tant, he inclòs en el mateix aparell, dues funcions ben útils per aquells qui ho necessiten. Web: http://crawlandroll.wix.com/inic 

Aleix Rodríguez:
Un projecte diferent. Disseny, construcció i programació d´un dispositiu comandat per veu,whatsapp i Telegram
Aquest projecte de recerca, tracta de com crear un sistema de domòtica controlat de diverses maneres, amb alguna que altre funció multimèdia, així com la possibilitat per a veure vídeos, escoltar musica, fer la llista de la compra i moltes més funcions.
Web: http://unprojectediferent.ml/ Versió castellana: www.unproyectodiferente.ml

Marina Tolosa:
Realitat Augmentada a la Cuina del Berguedà
Aquest treball tracta sobre l’aplicació de la realitat augmentada al món de la cuina.
A través del programa de realitat augmentada VSearch, he creat sis marcadors on hi ha les receptes, els vídeos, les fotos de cada plat…
També he dissenyat uns estalvis, on hi ha els sis marcadors, per a poder simular com es podria utilitzar la realitat augmentada als restaurants.
Amb aquest treball, vull aconseguir aplicar les noves tecnologies al món de la restauració.
Web: http://www.marinatlsrmn.wix.com/cuinabergueda 
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=nZY8QxdeSxg

Maria Escolà
Infancia Captiva
“Infància Captiva” és un treball de recerca sobre les víctimes infantils que varen tenir la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola.
A través del meu interés per la Història Contemporània, vaig aconseguir desenvolupar aquest treball en base uns dibuixos, fets per nens, de l’Escola Milà i Fontanals el 1938, dels bombardejos que patí Barcelona.
Gràcies a aquests, a través de visites, exposicions, entrevistes i la lectura de diversos llibres, he aconseguit testimonis reals de nens que varen veure les vicissituds de les guerres.
Web: www.mariaescola16.wix.com/infanciacaptiva

Arnau Valbuena
Projecte ROV: Disseny i construcció d´un robot submarí
El treball s´anomena Projecte ROV: Disseny i construcció d´un robot submarí. Aquest treball, com bé diu el nom, tracta sobre la construcció d´un submergible que és governat des de la superfície amb una caixa de control. Consta d´un bastidor, un circuit elèctric, una base, uns flotadors, un sistema de propulsió i està dotat d´una càmera de pesca que permet veure des de la superfície les imatges enregistrades pel ROV. El resultat del meu treball penso que és satisfactori ja que el submergible ha demostrat que pot navegar perfectament tant per aigües dolces com salades.
Bloc: http://projecterov.blogspot.com.es
Canal vídeos: https://www.youtube.com/channel/UC4_QVp_JtrNPySnWqHiE96Q

La temàtica de les recerques exposades és totalment lliure i els participants mostren els resultats de les seves investigacions en estands habilitats a aquest efecte. Durant els tres dies que dura l’exposició, pot ser visitada per tot tipus de públic.
Un jurat procedent de diversos àmbits acadèmics i professionals avalua els treballs presentats i el darrer dia es lliuren els diferents premis consistents bàsicament en la participació dels seus autors en altres certàmens de caràcter internacional.

Deixa un comentari