Publicat el 02/10/2015

Les carreteres catalanes amaguen històries que sovint passen per alt als conductors. Per desvelar aquests relats, les televisions locals estrenen ‘Carreteres’, una sèrie que ressegueix les principals vies de circulació del país per endinsar-se en la història, el paisatge, la memòria col·lectiva i la trajectòria vital de les persones viuen en els seus entorns. Vides curioses, història i patrimoni trepitjant l’asfalt.


Produïda per La Xarxa en col·labo! ració amb EL 9 TV i la participació de la televisió de Mataró i el Maresme m1tv i altres canals locals, la sèrie recorre eixos viaris centrals per a la mobilitat del territori, com la C-25 (Eix transversal), la C-12 (Eix de l’Ebre), la C-16(Eix del Llobregat), la C-37 (carretera de Bracons), la N-II (Ronda del Maresme) o la N-260 (Eix dels Pirineus). Cada capítol el conformen quatre històries recollides a peu de carretera seguint el seu traçat. Sovint són experiències de vida, com la recollida al capítol dedicat a la C-14 (Eix Tarragona – Andorra), protagonitzat per un mecànic de Bassella (Alt Urgell) que a principis de segle va impulsar una moto de referència a tot Europa.
La sèrie repassa passatges de la història local. Així, mentre transita per la C-37 (carretera de Bracons), s’atura al santuari de Sant Pere de Torelló per reviure la persecució d’un general durant la primera guerra carlina.
La sèrie també convida a conèixer el patrimoni arquitectònic construït vora l’asfalt de les vies, com la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, a prop de la N-340 (Carretera de la Mediterrània).
El capítol dedicat a la N-II al seu pas per la comarca del Maresme, explica el naixement de la primera línia de ferrocarril de la penínusla, que transcorre paral·lela a la carretera, mostra la singularitat del Far de Calella, situat a tocar de la N-II, i narra històries personals que passen a prop de la carretera, com la d´un practicant de wakeboard a les platges de Montgat i la d´una família que es dedica a l´agilitat canina a Mataró.
‘Carreteres’ és una sèrie de 13 capítols de 25 minuts que es podrà veure per m1tv tots els dijous a les 12.30, 18.00 i 20.00 hores, i diumenges a les 10.30 hores.


Un cop emesos, els episodis es podran recuperar a www.m1tv.cat i www.laxarxa.com/carreteres

Deixa un comentari