Publicat el 12/02/2021

Cada itinerari, per fer a peu i alguns en bicicleta, compta amb el seu propi track amb les coordenades per poder-lo seguir, així com amb una descripció, en català i en castellà de la ruta

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha obert un espai propi a Wikiloc (https://www.diba.cat/es/web/sala-de-premsa/-/la-xarxa-de-parcs-naturals-incorpora-150-itineraris-senyalitzats-a-wikiloc), l’aplicació més important de rutes a peu, des d’on es poden seguir itineraris senyalitzats (https://itineraris-senyalitzats.diba.cat/) pels 12 espais naturals de la demarcació de Barcelona que la composen.
En aquesta pàgina s’hi agrupen els sis comptes creats per oferir als excursionistes un total de 150 rutes senyalitzades a les que s’hi pot accedir de forma oberta i gratuïta.
En aquests moments, Wikiloc és un lloc web i una aplicació per a dispositius mòbils de referència per descobrir i compartir rutes a l’aire lliure a peu i fer altres activitats, amb més de set milions i mig d’usuaris a nivell mundial i més de 21 milions de rutes disponibles. La L’objectiu és fer visibles les rutes oficials senyalitzades de la Xarxa de Parcs Naturals, les quals apareixen de forma destacada quan un usuari fa una cerca en aquesta xarxa.

Tres parcs de la Xarxa disposen d’un perfil propi: el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural de la Serra de Collserola.
Els altres tres comptes estan agrupats per territori: el Parc del Castell de Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.
Els tres parcs de la serralada litoral nord: Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina i
Els tres de la serralada litoral sud: Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix.

Cada itinerari, per fer a peu i alguns en bicicleta, compta amb el seu propi track amb les coordenades per poder-lo seguir, així com amb una descripció, en català i en castellà de la ruta. En l’aplicació també s’hi pot veure el perfil de la ruta, a més de la seva llargada i la dificultat així com els punts d’interès que hi ha amb diferents tipologies de cada lloc acompanyats amb imatges identificatives. Així, en destaquen masies i elements patrimonials, punts d’informació, fonts, camins, panoràmiques on poder contemplar paisatge, arbres o boscos destacats, rius i rieres i també altres elements, com ara àrees de pícnic i fins i tot restaurants.

La marca turística de la Diputació de Barcelona Barcelona és molt més també té un compte propi amb 120 rutes a peu i de cicloturisme.
Els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals a més de Wikiloc, també hi ha una àmplia oferta d’itineraris senyalitzats que es poden consultar en l’app de parcs (https://itineraris-senyalitzats.diba.cat/) i en la plataforma goolTracking (https://view.gooltracking.com/dibaparcs/pages/filter/itineraris-2). Aquestes rutes també poden fer-se seguint les indicacions i plafons informatius que hi ha a les fites d’inici, i algunes de les quals estan adaptades i són accessibles (https://parcs.diba.cat/web/itineraris/itineraris-adaptats) per a persones amb discapacitats de mobilitat o visuals.

 

Deixa un comentari