Publicat el 15/01/2021

El comitè organitzador format per l’Ajuntament de Teià i l’empresa local Ainea Perfums ja han publicat les bases per a participar en la IV edició del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent

Enguany, la violeta serà la flor protagonista, de manera que totes les fragàncies que s’hi presentin hauran de contenir la seva nota olfactiva. D’aquesta manera, la violeta esdevindrà el “fil conductor” a l’entorn del qual giraran la temàtica i les activitats del festival de flors, perfums i gastronomia que se’n derivarà, si la situació sanitària ho permet.
En edicions precedents, les essències seleccionades han estat la flor de la taronja (2018), el gessamí (2019) i el pebre (2020).

Abast mundial
Cada cop més, i a desgrat de la pandèmia, el concurs internacional Mouillette d’Argent ha esdevingut un referen dins del sector de la perfumeria.
El certamen atrau concursants d’arreu del món i, per segon any consecutiu, forma també part dels actes de la Barcelona Olfaction Week (BOW), gràcies al patrocini de la patronal catalana: el Beauty Cluster Barcelona.

Tres guardons
Fins ara, el concurs atorgava dos guardons: el premi del jurat i el premi del públic. La principal novetat de 2021 és, precisament, el desdoblament del premi del jurat en dues categories: una per a professionals del sector que treballen per a la indústria de les olors i una altra per a perfumistes freelance.
El procediment de selecció i valoració serà el mateix de sempre. Un cop més, el jurat serà presidit pel maître parfumeur Rossend Mateu, acompanyat per un grup d’experts en l’àmbit del disseny, la gastronomia, l’art i el perfum, com ara les guanyadores de l’edició anterior: Júlia Rodríguez i Sandra Lucas.

Entre tots els perfums rebuts, l’1 d’abril el jurat en triarà sis de la categoria general i sis més de la categoria freelance, que passaran a la final, i dels quals es triarà el millor perfum de cada categoria. Addicionalment, les dotze composicions seleccionades competiran també per guanyar-se el favor del públic.
La votació popular es realitzarà entre el 25 de maig i el 4 juny, coincidint amb la celebració del Maridatge dels Sentits i la BOW, en els punts quatre habituals: dos a Teià (la Casa Municipal de Cultura La Unió i l’Espai d’Art Ca l’Antiga) i dos a Barcelona (als establiments de Les Topettes i d’Isidro Cosmetic Shop).

Calendari previst
El període d’inscripció és obert fins al 15 de febrer. Per participar-hi, cal emplenar el formulari: https://innovaciobcb.typeform.com/to/Zx3ZdPlh i enviar les mostres abans del 15 de març.
En concret, s’hauran d’enviar tres flascons de 10 mil·lilitres de la composició. Més endavant, l’organització sol·licitarà una nova mostra de 500 mil·lilitres als autors dels dotze perfums seleccionats per disposar de mostres en cada punt de votació.

Lliurament de premis
El veredicte del jurat, juntament amb el premi del públic, es donarà a conèixer el 5 de juny de 2021 en un acte públic a ca l’Antiga, al qual seran convidats tots els concursants. Si la situació sanitària ho exigeix, la cerimònia es retransmetrà en línia.
Tots els concursants rebran un diploma acreditatiu, i els tres guanyadors rebran el guardó Moullette d’argent creat especialment per a l’ocasió i patrocinat pel Beauty Cluster.
Com de costum, l’organització es reserva el dret de reproduir una sèrie limitada dels perfums guanyadors per a la seva venda i distribució en perfumeries d’autor.
Per a qualsevol dubte sobre el procés d’inscripció es pot enviar un correu  electrònic a: concursperfumteia@gmail.com

Maridatge dels sentits, Teià 2021: http://www.maridatgedelssentits.cat/

Deixa un comentari