Publicat el 07/09/2022

L’esdeveniment esportiu d’aquest innovador format organitzat pel Club Esportiu Dynamic ofereix 5 proves competitives: dues distàncies per a nens, dues distàncies per a adults i una prova basada en rondes eliminatòries

 

 

 

La travessia de natació en aigües obertes TRB Swim Caldetes celebrarà la seva cinquena edició el pròxim 10 de setembre a Caldes d’Estrac, concretament a la platja dels Tres Micos, amb un innovador format.
Aquesta competició és una gran oportunitat per a nedadors i triatletes de totes les edats i nivells que vulguin nedar una travessia competitiva, gaudint d’un circuit molt tècnic i segur.

Com és habitual, la competició ofereix dues distàncies competitives per a adults:
– Una travessia de 4 km, on els nedadors completen dues voltes a un mateix circuit de 2.000 metres, o bé
– Una prova més curta de 2 km en la qual els atletes completen una única volta al recorregut.

Com a novetat, la pròxima edició de la TunaRaceBalfegó Caldetes introdueix una prova d’eliminació anomenada SKINS, un format innovador mai vist en competició d’aigües obertes.
La prova consisteix a completar diverses rondes eliminatòries, completant un circuit curt de 150 metres en cada ronda. Les rondes eliminatòries es concretaran en funció del nombre de participants, amb un màxim de 6 rondes en total. D’aquesta manera, els nedadors que arribin a la ronda final completaran un total de 900 metres.

Aquest innovador format en el qual podran participar gratuïtament tots els nedadors inscrits en les travessies de 4 km i 2 km, ha estat ideat per Pol Gil, director tècnic de la competició, nedador internacional de natació en aigües obertes i integrant de Flow Academy, la primera acadèmia espanyola dedicada a la formació i entrenament de nedadors i tècnics de natació en aigües obertes.

A més de la prova SKINS, la TunaRaceBalfegó Caldetes de 2022 oferirà dues proves KIDS per a nedadors més joves. Una travessia de 400 metres per a esportistes nascuts entre 2012 i 2014 i una prova més llarga de 800 metres per a nedadors nascuts entre 2008 i 2011.

Les inscripcions es poden formalitzar en aquest enllaç.

Elena Díaz, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, destaca que “ens sentim molt agraïts d’acollir a les nostres platges un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques, amb una proba pionera dins el món de la competició com és la modalitat SKINS”. Díaz també ha desitjat que ”tots els participants puguin gaudir dels magnífics indrets del nostre municipi i que al finalitzar la travessia, les famílies també participin de les activitats organitzades dins el marc de la Festa Major de Caldes d’Estrac”.

Com cada any, la prova comptarà amb la col·laboració de la Disputació de Barcelona, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac i l’establiment Dynamic Hotels Caldetes Barcelona, un hotel esportiu en el qual es realitzarà el lliurament de premis en finalitzar l’esdeveniment.

TunaRaceBalfegó
TunaRaceBalfegó és una prova impulsada pel Grup Balfegó i organitzada pel Club Esportiu Dynamic. Va néixer en 2012 a l’Ametlla de Mar com a competició de natació en aigües obertes, amb la singularitat que la travessia té com a punt de sortida les Piscines d’Aqüicultura del Grup Balfegó, situades a 5 km de la costa, on els nedadors es banyen entre tonyines abans d’iniciar la competició.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Caldes d’Estrac

 

Deixa un comentari