Publicat el 11/05/2021

La Diputació de Barcelona dona suport a aquest programa per a la difusió del cinema de producció catalana

La guanyadora del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, “La vampira de Barcelona”, es podrà veure durant tot el mes en una quarantena de municipis de la província de Barcelona.
Les projeccions del Cicle Gaudí arriben fins a 42 municipis en el marc del programa impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona per donar a conèixer arreu del territori les millors produccions catalanes.

El debut de Lluís Danés en el llargmetratge de ficció és una revisió de la llegenda negra d’Enriqueta Martí, la vampira de Barcelona, assassina de nens i personatge de la crònica negra barcelonina de principis del segle XX.
La pel·lícula relata una història ubicada a la Barcelona de principis del segle passat on conviuen dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart commociona la societat i apressarà a la policia a trobar una sospitosa: Enriqueta Martí (Nora Navas), coneguda com “La Vampira del Raval”. El periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s’endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval.
Completen el repartiment Bruna Cusí, Pablo Derqui, Mario Gas, Francesca Piñón, Sergi López, Núria Prims i Francesc Orella.

A més del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, també va rebre els reconeixements a Millor direcció artística per al mateix Danés, Millor vestuari, Millors efectes visuals i Millor maquillatge i perruqueria.

Projeccions a la comarca:
Alella.
Espai d’arts escèniques Casal d’Alella. Dimarts 25 de maig. 19 h
Badalona. Teatre Margarida Xirgu. Dimecres 26 de maig. 18 i 20 h
Barcelona.Teatre Casino l’Aliança del Poblenou. Dimarts 18 de maig.19h
Calella. Sala Mozart. Dijous 27 de maig. 20 h
Granollers. Cinema Edison. Dimarts 18 de maig. 19 h
Òrrius. Sala Teatre. Dissabte 29 de maig. 18

Més info: https://www.diba.cat/es/web/sala-de-premsa/-/la-premiada-la-vampira-de-barcelona-la-pel%C2%B7l%C3%ADcula-del-mes-de-maig-del-cicle-gaud%C3%AD#galeriaImatges

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic” i el número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Deixa un comentari