Publicat el 07/05/2021

El passat dimarts, 4 de maig, una patrulla de la Policia Local de Teià va visitar l’Escola El Cim per explicar als alumnes de P5 quines són les funcions bàsiques d’aquest cos de seguretat

L’activitat forma part del projecte escolar del centre sobre els serveis d’emergències.

Gran interès 
La cap de Policia, Rebeca Lalinde, i un altre agent van presentar als nens i nenes  els uniformes del cos i les seves característiques (com la gorra, les armilles, les bandes reflectants i la roba de color blau), així com el material de dotació que porten a sobre (com el cinturó i les emissores). També van ensenyar-los el vehicle policial per dins i l’equipació del maleter.
Van parlar també de la importància de treballar en parella –“binomi “, en llenguatge policial- i de com estan connectats en xarxa amb altres policies locals i amb els Mossos d’Esquadra.
Els agents van explicar-los el significat i l’abast d’algunes de les seves funcions, com la prevenció, la protecció, la seguretat viària i ciutadana, la investigació, l’atenció a les víctimes i la intervenció immediata en cas d’emergències fins a l’arribada d’altres serveis, com els bombers o les ambulàncies. En aquest punt, els infants van preguntar-los: “I si els ferits sou vosaltres, qui us ajuda?”

Abans de finalitzar, els alumnes es van poder emprovar algunes peces simulades de material de socors amb finalitats pedagògiques. D’aquesta manera, els més menuts es van poder sentir, per uns instants, com un més de la plantilla.
Des de la Policia Local es valora molt positivament la iniciativa de l’escola: “Va ser una experiència molt enriquidora per a nosaltres, i esperem fer-ne de noves en un futur”.

 

Deixa un comentari