Publicat el 16/11/2021

Durant les darreres tres setmanes s’han inspeccionat 52 patinets i s’han multat a 11 ciutadans

La Policia de Calella ha incrementat el control dels patinets elèctrics; fent una vigilància exhaustiva, sobretot, dels que circulen per les voreres o les zones de vianants. Aquesta és la infracció més recurrent i la que causa més problemes al conjunt de la ciutadania.
Des de la intensificació de la vigilància – les tres darreres setmanes – s’han identificat 52 patinets i s’han multat a 11 ciutadans que no complien amb la normativa de seguretat viaria.
S’han interposat denúncies, també, a usuaris que circulaven en sentit contrari; amb una taxa d’alcohol superior a la permesa; o per anar dues persones al mateix patinet.

Són molts els organismes que han posat l’accent a la conveniència de fer un bon ús dels patinets elèctrics. El Servei Català de Trànsit ha editat 15.000 fulletons informatius que porten per títol “Saps que si portes un patinet elèctric condueixes un vehicle?” i en els quals es detallen les normes que s’han de tenir en compte quan se circula amb aquests vehicles, d’una o dues rodes, d’una única plaça, propulsat per motors elèctrics i que desenvolupen una velocitat d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora.
Queda totalment prohibit circular amb auriculars o utilitzant qualsevol dispositiu mòbil.
També circular per les voreres i zones de vianants, que és el principal problema que ha detectat la Policia Local a la ciutat de Calella durant l’increment de vigilància.
Aquests vehicles no podran superar mai els 25 quilòmetres per hora.
Els usuaris tenen l’obligació de sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues;
Només pot circular una persona per vehicle; i
En conducció nocturna s’haurà d’anar amb llum o amb peces reflectants.
*Pels infractors menors d’edat, seran els pares o tutors legals qui respondran per ells.

L’Ajuntament, a través de la Policia Local, demana als usuaris dels patinets elèctrics complir totes les mesures de seguretat i la normativa viaria per garantir la bona convivència i el benestar del conjunt de la ciutadania.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Calella

 

 

Deixa un comentari