Publicat el 19/12/2016

Els agents de la Policia Local d’Alella van frustrar ahir, 15 de desembre, un intent de robatori en un habitatge i van detenir “in fraganti” una persona que intentava accedir a un domicili presumptament per robar.
La col·laboració ciutadana va ser clau per poder procedir a aquesta detenció. La trucada d’un veí va alertar la policia que va traslladar ràpidament una patrulla al lloc indicat, un domicili situat en el barri de Nova Alella, on va poder detenir a un home de 35 anys. Una altra persona que l’acompanyava va aconseguir fugir a l’adonar-se de la presència policial.
El detingut passarà avui a disposició judicial. La investigació continua oberta per poder determinar si la persona detinguda té relació amb els robatoris i intents de robatoris que s’han produït en les darreres setmanes al municipi.

Com cada any per aquestes dates el nombre de temptatives i robatoris consumats augmenta. El fet que es faci fosc abans facilita les condicions per cometre aquests delictes. Al mes de novembre s’han produït una quinzena de robatoris.
Aquesta xifra és la més alta en un mes de tot l’any i és similar a la del mateix mes de l’any passat. Aquesta situació no és exclusiva d’Alella, els municipis del nostre entorn estan patint aquesta xacra d’igual manera. 
La pràctica totalitat dels robatoris s’han produït en la franja horària de les 17h a les 22h quan no hi ha ningú a casa. En qualsevol cas, els lladres eviten la confrontació amb les persones perquè això els comportaria un augment important en la pena del delicte.
L’Ajuntament recorda que la col·laboració ciutadana és fonamental per poder evitar robatoris i demana la població tingui en compte aquestes recomanacions:

CONSELLS DE SEGURETAT PER PREVENIR ROBATORIS A L’INTERIOR DE DOMICILIS 

. Protegiu les obertures corredissa, etc.de més fàcil accés: finestres de cuina i bany, portes de tanca 
. Connecteu sempre l’alarma quan marxeu de casa o aneu a dormir.
. Deixeu un llum encès quan es fa fosc a l’exterior del domicili, podeu disposar de llums que s’activen amb temporitzador.
. No deixeu les claus de casa en els vehicles aparcats.
. Guardeu els objectes de valor a un lloc segur i que no sigui previsible. Eviteu deixar-los a l´habitació de matrimoni i bany annex.
. Si observeu moviments estranys de persones que us facin sospitar, truqueu la policia.

En sortir de casa

. Comproveu que tots els accessos estiguin tancats, i si és fosc deixeu algun llum obert.
. Tanqueu la porta amb clau.
. Connecteu l’alarma.
. Si torneu al domicili i observeu que algú hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.

Dins de casa

. Si creieu que un estrany hi ha entrat o hi vol entrar, obriu les llums i crideu.
. Eviteu SEMPRE la confrontació amb qualsevol intrús i faciliteu-ne la fugida.
. Mireu a l’exterior per si veieu algú o un cotxe desconegut i truqueu la policia

Els telèfons de contacte de la Policia Local són el 935552412 i el 092, i el de Mossos d’Esquadra el 112 

Deixa un comentari