Publicat el 20/10/2019

La Policia Local ha obert una investigació per esbrinar l’autoria de l’enverinament de gats detectat al barri d’Ibars Meià

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per tal de trobar la persona o persones autores d’aquests fets que han ocasionat la mort d’almenys 5 felins, 3 dels quals formaven part de la colònia controlada de gats de l’entorn del carrer Bellaterra i 2 eren animals de companyia de veïns i veïnes de barri. Els animals han estat enverinats amb verí de mol·luscs (dels que s’utilitzen per matar cargols) barrejat amb sardines.

L’Ajuntament alellenc recorda que segons estableix l’Ordenança municipal d’animals: “Dipositar de manera intencionada verí o altres substàncies químiques o elements físics amb la finalitat de matar-los o causar-los danys greus”, està tipificat com a infracció greu i pot suposar sancions de fins a 3.000 euros.

Cal recordar també que els gats són animals protegits per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya, que el seu enverinament està sancionat amb multes de fins a 20.000 euros i que, segons l’article 337 del Codi Penal, l’enverinament d’un animal està tipificat com a delicte i castigat amb pena de presó.

Deixa un comentari