Publicat el 08/05/2019

Per primera vegada l’Escola de Natura Angeleta Ferrer rep el distintiu de Centre Blau

Un any més l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava, a la platja del Cristall-Barca Maria.
El distintiu Bandera Blava és un guardó d’abast mundial que reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

En relació a l’estiu passat, les platges del tram del passeig Marítim, entre el port i l’avinguda d’en Martí Pujol, aquest any no han optat al guardó perquè l’Ajuntament de Badalona va decidir no presentar la candidatura, ja que la mitjana de les analítiques de la qualitat de l’aigua de bany (competència de l’Àgencia Catalana de l’Aigua) durant les quatre últimes temporades (2014-2017) ha assolit el nivell de ‘bona’ i per optar al guardó és condició necessària que sigui ‘excel·lent’. Tots els altres requisits sí que es compleixen.

L’Escola de Natura rep per primer cop el distintiu de Centre Blau
La novetat d’enguany és l’obtenció del guardó Centre Blau a l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general. Aquesta era la primera vegada que aquest centre presentava la seva candidatura. Per la seva banda, el centre que repeteix guardó novament com a Centre Blau és l’Escola del Mar.

L’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges, una masia senyorial del segle XVIII que es troba a la vall de Pomar, zona de gran importància natural, va entrar en funcionament l’any 1979, sent un dels primers centres d’educació ambiental de Catalunya. L’escola pretén ser un recurs pedagògic i de sensibilització que respongui a les necessitats educatives de la població en els temes relacionats amb el medi natural i l’educació ambiental.

Per la seva banda, un any més, el Port de Badalona, que optava al distintiu de Bandera Blava, també ha aconseguit aquesta qualificació que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. Marina de Badalona va demanar el guardó basant-se, fonamentalment, en la distinció pel que fa a la informació i educació ambiental. Els principals eixos pels quals el Port ha aconseguit aquesta distinció han estat les activitats de recuperació de la navegació tradicional i de coneixement del mar difosos a partir del quetx Ciutat Badalona, així com la feina amb les escoles i la confraria de pescadors.

 

Deixa un comentari