Publicat el 08/09/2014

PIMEC anima els empresaris a conèixer el projecte Horizon 2020 de la Unió Europea i a valorar-lo com una opció de finançament per a projectes de recerca i innovació. Horizon 2020 és el nou programa de la UE que substitueix al Setè Programa Marc (2007-2013) i que compta amb un pressupost de 92.000M€, dels quals 7.800M€ estan destinats íntegrament a pimes.
Les pimes reben una atenció molt especial en aquest projecte, com a font significativa d’innovació, creixement i ocupació a Europa. Per això la patronal, a través del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament, dóna suport a les pimes en els següents àmbits:
Valoració de les possibilitats del vostre projecte i detecció de les línies amb millor encaix
Disseny i redacció del projecte enfocat a la línia detectada
Recerca de socis a nivell europeu
Desenvolupament i gestió administrativa del projecte
Gestió econòmica i financera
Intermediació, representativitat a escala europea
– Reducció burocràcia administrativa
Solucionant mancances idiomàtiques
PIMEC entén que és una gran oportunitat per a les petites i mitjanes empreses que han patit les restriccions creditícies dels últims anys i que volen tirar endavant les seves millores empresarials, les seves inversions, els seus projectes, accedint a una gran borsa de diners, en format subvenció a fons perdut i en percentatges entre el 70% i el 100%.
La patronal participa activament en el disseny de les polítiques que afecten a les pimes com a membre de ple dret de la UEAPME, la patronal europea de les pimes, i té establertes vies de col•laboració amb les patronals europees de Bèlgica (UNIZO), Itàlia (CNA i Confatigianato), França (CGPME) i Grècia (GSEVEE).
La patronal ha dissenyat un espai web perquè les pimes puguin accedir fàcilment a tota la informació referent al projecte Horizon 2020: 
http://horizon2020.pimec.org/index.html

Deixa un comentari