Publicat el 03/09/2018

Aquesta temporada es podran veure vint-i-dos espectacles que van des de propostes de renom internacional fins a representacions sorgides del teatre amateur badaloní

La societat municipal Badalona Cultura, SL aposta en aquest trimestre de la temporada per una programació on el públic podrà triar entre una àmplia oferta cultural on destaca el teatre com l’art escènica amb més protagonisme.
La proposta acull una programació de vint-i-dos muntatges que s’exhibiran, dels del mes de setembre fins desembre als escenaris del Teatre Zorrilla, el Teatre Principal i el Teatre Blas Infante.
La temporada comença el dissabte 22 de setembre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, amb l’obra Èpid protagonitzada entre d’altres per Julio Manrique sota la direcció d’Oriol Broggi.
La setmana següent, en concret el divendres dia 28, a les 21 hores, el Teatre Principal acull l’obra Siempre a la verita tuya que ha obtingut el Premi Teatre Autor Exprés de l’SGAE 2018.
El darrer dia de setembre arriba amb una nova edició de “Badalona a Escena” que es prolonga fins al mes de desembre i que compta amb quatre propostes que neixen directament del teatre amateur de la ciutat. Les entitats que oferiran les seves propostes són La Badalonense, amb el Cant dels Obrers que commemora els 160 anys de l’entitat; El Nucli Teatre, amb Bai, Bai i Si us plau, dues obres del grup de teatre amateur que forma part de l’Orfeó Badaloní; Món Animal, amb La cantant calba, i Màgic Empenta amb Rebeldes con guantes.

El dissabte 6 d’octubre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, Sopa de pollastre amb ordi, un dels textos més reconeguts del dramaturg anglès Arnold Wesker.

Els espectadors també podran gaudir del 19 al 28 d’octubre, el Filmets Badalona Film Festival, una cita anual del públic amb el setè art i que es podrà seguir en els tres teatres de la ciutat.

Pel que fa referència a teatres es podrà veure el premi Max al millor espectacle del 2018 Solitudes de la companyia Kulunka Teatro. Això serà dimecres 31 d’octubre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla.

La programació familiar arrancarà amb un espectacle de circ de la companyia Solfasirc: Dekoncert, Gran Premi BBVA Zirkòlica de circ 2018. L’espectacle es podrà veure diumenge 7 d’octubre, a les 18 hores al Teatre Principal. Després de la residència que varen fer en el Teatre Principal amb el seu nou espectacle, la companyia badalonina XirriquiteulaTeatre, oferirà, diumenge 28 d’octubre, a les 18 hores, Laika, un espectacle per a tota la família que explica de manera molt visual un episodi fonamental a la història dels viatges a l’espai.
També hi haurà lloc per la música amb Dàmaris Gelabert, diumenge 18 de novembres, a les 18 hores, al Teatre Zorrilla. Referent infantil musical per excel·lència que proposa cantar, ballar i passar-ho bé amb família.

I per finalitzar els espectacles familiars, diumenge 2 de desembre, en el Teatre Blas Infante, a les 12 hores, la companyia La Baldufa faran viatjar al públic fins a la selva a traves del Safari on s’haurà d’investigar que li passa el lleó.

El novembre serà un mes intens en els tres teatres de la ciutat amb la representació de diverses produccions de gran renom i amb un gran reconeixement. El divendres 9 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Principal, es podrà gaudir d’un dels espectacles revelació de la temporada amb Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, una obra imprescindible per entendre l’actualitat política i social.

El dissabte 17, a les 21 hores, en el Teatre Principal, Alberto San Juan torna a Badalona amb la seva nova producció Mundo obrero utilitzant el teatre com a eina social per parlar de la reivindicació del moviment obrer en el segle XX a l’Estat espanyol.

Divendres 23 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, Brian Friel conduirà al públic a un laberint de sentiments amb La Resposta dirigida per Sílvia Munt.

En l’apartat de la música es podran veure dos concerts d’accent badaloní: el primer, divendres 16 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Principal, amb el conjunt musical Quartiana, format per Martí Serra, Xavi Lozano, Guillem Aguilar i Aleix Tobias que ens oferiran un repertori de les diferents composicions dels membres del grup i algunes versions molt especials.

El segon concert serà, dissabte, 24 de novembre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla. Coincidint amb la patrona dels músics es farà el tradicional Concert de Santa Cecília que anirà a càrrec de la Banda Simfònica de Badalona dirigida pel mestre Manel Barea.

I no ens podem oblidar de l’humor amb l’actuació Infarto, del conegut actor i humorista malagueny Santi Rodríguez, que es podrà veure en el Teatre Blas Infante, el diumenge 18 de novembre, a les 19 hores.

El primer dia de desembre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, es podrà veure Rhumans un viatge per reflexionar sobre la figura del pallasso amb un collage musical farcit de números de creació pròpia i algun clàssic.
El 14 de desembre, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, es podrà escoltar d’una manera poc convencional des de la música de Bach fins a la d’avui en dia gràcies a Under construction, una proposta que presenta la formació Windu
Ja en dates nadalenques, Les Noies de Mossbank Road arriben a Badalona el 22 de desembre a les 21 hores, al Teatre Zorrilla, amb tres grans actrius com són la Carla Segura, Marta Marco i Cristina Genebat.
I, per finalitzar la temporada, el 28 de desembre, a les 21 hores, al Teatre Principal, arriba El llarg dinar de Nadal, una obra on podrem veure a través de la història els canvis en les costums i els hàbits al llarg del segle XX.

Abonament i entrades
Per poder gaudir de la programació cultural d’aquest semestre a Badalona, els espectadors podran optar entre dues opcions d’abonaments:

– l’Abonament A, que inclou els espectacles Èpid, Sopa de pollastre amb ordi, Solitudes, La resposta i Under construction al preu de 75 € i
– l’Abonament B, amb el que els espectadors podran gaudir Siempre de la verita tuya, Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, Mundo obrero, Rhumans i Les noies de Mossabank Bank amb al preu de 70 €.

Els abonaments, així com entrades individuals, es poden adquirir  a les taquilles del Teatre Zorrilla, de 18 i les 21 hores, a partir del dia 6 de setembre en els dies i horaris habituals de taquilla (de dijous dissabte de 18 a 20.30 hores).
També està  obert un canal de venda per Internet de les entrades a través del portal de www.ticketea.com o la pàgina del teatre www.teatrezorrilla.cat.
Per a més informació de la programació, activitats relacionades, així com horaris de venda i preus, podeu dirigir-vos a la pàgina del Teatre Zorrilla o per telèfon al 93 384 40 22.

 

 

Deixa un comentari