Publicat el 01/09/2015

Del 19 de setembre al 13 de desembre es podran veure 3 espectacles de teatre, un de circ i un de dansa amb grans noms de l’escena catalana actual.
La Temporada estable de teatre aplega cinc espectacles d’estils diferents, com ara teatre de text, circ i dansa, i esdevé una reflexió sobre la identitat personal, col·lectiva i del país. La nova programació del Fet a Mataró presenta el treball de 8 companyies que estrenen a la ciutat el resultat del treball dels processos creatius que es duen a terme a Can Gassol i a la ciutat.
 
El 19 de setembre comença la nova temporada de teatre al Monumental sota el nom de “Teatre i identitat”. Pere Arquillué, Lluís Homar, David Bagés, Àgata Rocas, Pau Miró, Cesc Gay, “Monti” i IT Dansa són alguns dels noms propis de la temporada que s’allargarà fins al 13 de desembre.
El primer espectacle (19 de setembre a les 21 h) serà un dels èxits de la temporada passada a Barcelona i que va exhaurir ràpidament totes les localitats del Teatre Romea on es va poder veure, “Els veïns de dalt”. Aquesta és la primera obra que dirigeix el cineasta Cesc Gay i ho fa amb un repartiment de luxe: Pere Arquillué, Nora Navas, Jordi Rico i Àgata Roca.

El 3 d’octubre a les 21 h es podrà veure “Vilafranca. Un dinar de Festa Major”
, la tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana que ha escrit i dirigit Jordi Casanovas, un dels joves dramaturgs amb més talent de l’escena teatral catalana. L’espectacle s’endinsa en el nucli d’una família tradicional catalana i en el debat individual sobre la pròpia personalitat de cada un dels membres d’aquesta família. Compta amb un extens repartiment amb 11 actors i actrius entre els quals destaquen David Bagés, Manel Barceló i Àurea Márquez. Aquesta és una producció dels Teatres Amics formada per L’Atlàntida de Vic, Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers
 
El tercer espectacle de la temporada és la sorprenent i aplaudida adaptació de “Terra Baixa” de Lluís Homar, dirigida per Pau Miró. L’exhibició escènica que Homar ofereix del clàssic d’Àngel Guimerà es podrà veure al Monumental el 6 de novembre. L’actor interpreta tot sol els diferents papers de l’obra, fent de Manelic, però també de Marta i fins i tot de l’amo Sebastià.
 
El cicle del Teatre Monumental deixarà el teatre de text per donar pas al circ de l’espectacle Rhum el 22 de novembre. Dirigit per Martí Torras Mayneris, va guanyar el Premi al millor espectacle de pallassos als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya i pretén ser un homenatge a un dels oficis més generosos i entranyables dins de les arts escèniques: fer riure al públic.
 
La temporada es clourà el 13 de desembre amb la nova proposta dels IT Dansa. Catherine Allard torna a dirigir als joves talents de l’Institut del Teatre que presenten a Mataró tres noves coreografies.
 
D’altra banda, el 18 de setembre comença una nova edició del cicle Fet a Mataró que esdevé de nou l’aparador del treball de creació escènica que es desenvolupa a la ciutat. El cicle presenta públicament la feina de 8 companyies a través d’estrenes o treballs amb procés que es podran veure a Can Gassol Centre de creació d’Arts Escèniques de Mataró i al Teatre Monumental. El cicle també proposa una cercavila pel centre de la ciutat amb col·lectius i escoles de dansa de Mataró.

Deixa un comentari