Publicat el 23/09/2021

Amb el mes d’octubre a la vora, els membres de la Ruta del Vi DO Alella comencen a escalfar motors per a una nova edició del Vi+. Enguany, l’agenda arriba plena d’activitats i experiències vinícoles perquè tothom pugui descobrir i gaudir de la Terra de la Pansa Blanca al seu ritme

Al programa, que es pot consultar al web del Consorci d’Enoturisme DO Alella, es poden trobar activitats lligades al món del vi en diferents graus, des de tastos o maridatges, fins a visites guiades o enotastos, passant per activitats més lúdiques com ara tallers, ioga o maridatges de caràcter cultural.

Tastos i maridatges
Durant tot el mes d’octubre són molts els tastos i maridatges que organitzen els diferents cellers que conformen la Denominació d’Origen Alella, així com restaurants i associacions que formen part del Consorci.

Tasta el Masnou (diumenge 3 d’octubre a la vinya testimonial del Parc Vallmora), Tast de vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat (dijous 7 d’octubre a Tiana) o el Tast de Testuan (diumenge 24 d’octubre a Cabrils) són algunes de les activitats propostes.

També es portaran a terme dos tastos de diferents vins de la DO Alella a Argentona (diumenge 17 d’octubre) i al Masnou (dissabte 23 d’octubre).
Així mateix, al Restaurant Can Duran d’Alella es podran tastar els vins d’Albert Federico tots els dimecres del mes.

Pel que fa als maridatges, hi ha des d’opcions més clàssiques, com ara el sopar maridatge Raventós d’Alella al restaurant Sant Miquel de Vallromanes (dissabte 2 d’octubre), fins a propostes de maridatges culturals com el Maridatge Opera & Vi, al Celler Bouquet d’Alella (dissabte 2 d’octubre), L’Art del Vi, a Premià de Dalt (dissabte 23 d’octubre) o el maridatge Tardor & Vi, també al Celler Bouquet d’Alella (dissabte 30 d’octubre).

Seguint aquesta mateixa línia, la botiga Cristina Guillén de Badalona organitza dissabte 29 d’octubre la projecció del curtmetratge L’últim Torero, maridant la trobada amb vins del celler Alta Alella.

Enotastos
Dins la programació del Vi+ se celebren també dos enotastos a Badalona. Tots dos tenen lloc a l’Escola del Mar. El primer amb els vins dels cellers de la botiga Cristina Guillén (dissabte 9 d’octubre) i el segon, dissabte 23 d’octubre, un recorregut per la DO Alella.

Tallers, visites guiades i altres activitats lúdiques
Els tallers també tindran el seu lloc en aquesta edició del Vi+. Així, els aficionats a la cuina podran gaudir d’un taller de cuina de temporada al Celler Can Roda diumenge 3 d’octubre. I aquell mateix dia, un de ben diferent: taller de cosmètica natural seguit d’un brunch entre vinyes al celler Alta Alella.

 A més, al llarg de tot el mes, de dimarts a dissabte, Alella Organic Spa ofereix massatges relaxants amb vinoteràpia.

 I pels que prefereixin un altre tipus d’activitat, el celler Alta Alella també organitza una sessió de hatha ioga i aperitiu entre vinyes (dissabte 16 d’octubre), mentre que el celler Bouquet d’Alella proposa un petit pícnic, també entre vinyes, diumenge 17 d’octubre.

Per als que prefereixin conèixer més a fons el món que envolta els vins de la DO Alella, dissabte 16, l’Oficina de Turisme d’Alella organitza una passejada entre vinyes i boscos per conèixer a fons la Denominació d’Origen i quines són les característiques que la fan única.

I també els més petits tindran el seu moment per apropar-se al món de vi. Serà dissabte 2 d’octubre a la vinya testimonial Can Magarola d’Alella. Una activitat que permetrà a tota la família entendre el cicle de la vinya i com el raïm es transforma en vi.

Les visites guiades tindran també el seu espai al llarg del mes d’octubre. Les primeres tindran lloc dissabte 16 i diumenge 17 d’octubre, i seran visites al Castellnou de Llinars del Vallès, amb tast de vins i formatges inclòs. I per a aquells que prefereixin una visita més distesa, no es poden perdre la visita teatralitzada El Raïm Inquiet que organitza el celler Alta Alella diumenge 24 d’octubre. I el mateix dia, i seguint amb les activitats de caràcter més lúdic, vermut musical al jaciment romà de Vallmora.

 Jornades gastronòmiques
Amb motiu d’aquesta edició del Vi+, alguns dels restaurants que formen part de la Ruta ofereixen menús especials. Així, el Restaurant Mas Padellàs (Teià) ofereix una tapa amb maridatge; el Restaurant Trànsit (Vilanova del Vallès) ofereix un menú de migdia maridat amb vins de la DO Alella; i el Restaurant el NouAntigó (Teià) proposa el menú D’Gusta, amb 5 plats de temporada i cuina de proximitat, acompanyats de vins amb Denominació d’Origen Alella.

Més informació: www.enoturismedoalella.com/vimesdoalella/

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Alella

Deixa un comentari