Publicat el 07/12/2019

Escollit el projecte de rehabilitació d’Arenys de Mar entre 22 propostes arquitectòniques

‘Sessiralcsel’ ha estat la proposta  guanyadora del concurs per a la selecció del projecte de rehabilitació de l’edifici de les Clarisses per al seu ús com a biblioteca municipal. El projecte guanyador és un treball dels veterans arquitectes Mamen Domingo / Ernest Ferré i el jove equip de l’estudi d’arquitectura h30. Un jurat ha triat aquesta proposta entre les cinc preseleccionades de les 22 que es van presentar a la convocatòria.

El projecte proposa que la rehabilitació de l’antic convent i el seu entorn esdevingui un gran pulmó verd que connectarà la Riera amb el parc de Lourdes i la zona del CAP i el Xifré. L’actuació de rehabilitació de l’edifici es proposa de forma compacta a l’entorn de l’estructura principal de l’edificació actual que creix seguint la coberta existent en l’espai de patí, fent un únic volum.

Com serà la biblioteca?

La biblioteca es proposa que estigui distribuïda a l’edifici existent -la nau principal i les dues ales laterals- configurant espais tancats destinats als usos específics amb un major grau de recolliment i silenci. L’ampliació  es farà amb un gran espai central, diàfan i dinàmic, que es proposa destinar la  planta baixa a zona d’accés i àrea de revistes i música, mentre que les seves plataformes a planta 1 i 2 es destinen al fons general amb un caràcter d’espai obert. Actua de distribuïdor de totes les zones perimetrals i conté les circulacions verticals: dues escales i un ascensor.

El projecte fa especial atenció a l’eficiència energètica i el cicle vida dels materials de la nova edificació. En aquesta línia minimitza la demanda energètica mitjançant l’ús dels recursos naturals, tant per l’aprofitament del sol, l’aprofitament del vent (ventilació natural) i l’aprofitament de la vegetació i altres sistemes d’equilibri tèrmic i geotèrmia.

El Jurat que ha valorat les 22 propostes estava format per 5 arquitectes i presidit per l’alcaldessa Annabel Moreno. Hi participaven els dos arquitectes municipals, un arquitecte designat per la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i dos arquitectes proposats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). També hi han participat, sense vot, la directora de la Biblioteca i el regidor de Cultura.

El procés del concurs ha durat dos mesos.  Ara caldrà redactar el projecte arquitectònic detallat per poder avançar en el projecte constructiu.

Deixa un comentari