Publicat el 16/03/2022

270 infants de tercer de primària de vuit escoles jugaran i aprendran seguretat viària en les activitats que es faran al camp municipal Pere Gol

 

 

El dijous 24 de març tindrà la 5a edició de la Mobilona, la diada de l’educació viària de Badalona, i en aquesta nova edició que es farà al camp municipal Pere Gol hi participen 270 nens i nenes de 3r de primària d’aquests vuit centres: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Rafael Alberti i Turó d’en Caritg.

El nom de Mobilona uneix l’inici i el final de les paraules Mobilitat i Badalona. La Mobilona va néixer amb l’objectiu d’afavorir l’adquisició entre els infants de competències i el coneixement dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes.
Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d’una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEV) i està vinculada a les que desenvolupa l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s’articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics fets pels centres educatius a través del Grup de Treball de Camins i Entorns Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

La Mobilona 2022 se celebra al camp Municipal Pere Gol (Av. Salvador Espriu, 1) amb la participació dels nens i nenes en diferents tallers i jocs promoguts per les entitats que formen part de la CPSEVB.
L’activitat comptarà també amb la participació de Paula y Javier D’Angelo, que interpretaran en directe les cançons Camí segur i Camí amic, aquesta darrera creada especialment i vinculada als objectius i al projecte de Camins escolars.

Aquesta edició de la Mobilona està organitzada pels vuit centres que hi participen, per les entitats que han organitzat els tallers, per l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d’Educació, amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Badalona i de l’AE La Salut Pere Gol.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari