Publicat el 14/11/2021

La Fundació La Marató de TV3, Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio han iniciat ja la campanya de la nova edició, la 30à, que està dedicada a la salut mental i que culminarà el proper 19 de desembre amb el tradicional programa de ràdio i televisió.

Per celebrar els 30 anys d’aquest projecte solidari, s’han programat diverses accions especials i participatives.
‘La Marató que trenca murs’
és el lema d’una campanya que té com a objectiu divulgar i sensibilitzar sobre la salut mental, per tal de contribuir a la normalització i visibilitat social d’uns problemes de salut molt comuns. I és que, malgrat que les malalties mentals afecten una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida, la salut mental encara arrossega estigmes i mites que cal trencar.

Com és habitual, La Marató arrencarà de bon matí amb una edició especial del programa de Catalunya Ràdio ”El suplement”, que condueix i dirigeix  Roger Escapa. Després, Televisió de Catalunya emetrà un programa dirigit per Àngels Molina, dedicat a la divulgació d’aquests trastorns amb l’art com a fil conductor.

En aquesta edició, La Marató recupera les tradicionals quatre seus telefòniques així com els voluntaris per rebre les donacions el dia del programa. Tanmateix, per tal d’adaptar-se a les mesures sanitàries vigents, s’han modificat els horaris, el nombre i els torns de voluntaris, i l’espai entre els telefonistes, de manera que no se sobrepassi el 50% d’ocupació dels diferents espais.

Durant la roda de premsa de la campanya, va presentar-se l’exposició “30 anys de la teva Marató”, que es podrà veure en  diferents espais culturals de Catalunya, fins al primer trimestre del 2022.
L’exposició consisteix en un recorregut de les tres dècades de La Marató a través dels seus cartells  i de les fites aconseguides en cada edició. Per celebrar el 30 aniversari també s’ha fet una samarreta solidària amb una il·lustració del dissenyador Jordi Labanda que es posarà a la venda, junt amb d’altres productes amb el mateix disseny, a la botiga virtual de TV3 i Catalunya Ràdio.

Redacció La Clau

 

 

Deixa un comentari