Publicat el 08/07/2014

 La Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana de Badalona ha intervingut aquest mes de juny més de 43.498 peces de material falsificat. El gènere intervingut en diverses operacions hauria tingut al mercat, si fos autèntic, un valor aproximat de 3.992.135 d’euros. Entre el material falsificat s’han trobat bosses de dona, moneders, figures de regal i ulleres de sol de marques conegudes.
La primera d’aquestes operacions va tenir lloc el dia 5 de juny al carrer Indústria. El gènere intervingut van ser 2.643 bosses de dona de diferents models de la marca Desigual, amb un preu aproximat de mercat, si fos autèntic, de 185.000 euros. Hi va haver 1 imputat per delicte contra la propietat industrial.
El dia 10 de juny es va tornar a intervenir bosses de dona de la marca Desigual, en total 2.636, i també 1.152 moneders, de la mateixa marca, tot plegat amb un valor aproximat, si fos autèntic, de 220.000 euros. En aquest cas hi va haver 1 imputat per delicte contra la propietat industrial.
L’operació efectuada el dia 11 de juny va ser realitzada conjuntament per Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil. En aquest cas, es van inspeccionar dos magatzems de l’avinguda del Maresme i del carrer de Progrés. Els objectes intervinguts van ser 11.003 figures que imitaven l’estil de Gaudí amb un preu de mercat aproximat, si el material fos autèntic, de 165.045 euros. 3 persones van ser imputades per delicte contra la propietat intel·lectual.
L’última actuació es va produir el dia 12 de juny a tres locals situats als carrer Manuel Fernández Márquez i Indústria. Es van intervenir un total de 19.939 ulleres, falsificacions de les marques Ray Ban i Oakle amb un preu de mercat, si el material fos autèntic, de 2.193.290 euros. En aquest darrer cas es van produir dues imputacions per delicte contra la propietat industrial.
Tots aquests operatius es van portar a terme en magatzems de venda a l’engrós. Els imputats eren tots de nacionalitat xinesa.
Recordem que a més de les operacions referides en aquesta nota de premsa, el llistat d’actuacions portades a terme per Guàrdia Urbana aquest mes de juny per lluitar contra les falsificacions es completa amb la intervenció realitzada el 6 de juny conjuntament amb la Guàrdia Civil quan es van intervenir 6.044 auriculars i 81 altaveus falsificats de la marca Beats en dos magatzems del Polígon Industrial Sud. Tal i com aquest Departament ja va informar el passat 11 de juny, el valor que aquests productes haurien tingut al mercat si fossin autèntics hauria estat d’1.220.950 euros.

Deixa un comentari