Publicat el 12/12/2016

 

La Guàrdia Urbana de Badalona amb la col·laboració de l’empresa de transport TUSGSAL, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’Institut GUTTMANN han programat aquesta setmana dues activitats d’educació viària adreçades a estudiants de primària i de batxillerat. 

Dilluns 12 de desembre al matí l’activitat ha comptat amb la participació dels estudiants de cinquè de primària de l’Escola Pere de Tera. Aquests alumnes han anat acompanyats d’un professor i d’un agent de la Guàrdia Urbana a la parada d’autobús més propera de l’escola per agafar la línia B-5 i anar a visitar la Prefectura de la Guàrdia Urbana. Mentre es desplaçaven s’ha fet una classe pràctica d’educació viària en el mateix autobús, treballant l’entrada, la sortida i el comportament d’ús i seguretat que s’ha de tenir quan es viatja en aquest transport. 

Després de visitar la seu de la Guàrdia Urbana es fa una valoració conjunta i es reparteix una fitxa d’investigació per tal que els nens i nenes a la tornada i dins de l’autobús puguin observar en silenci, el compliment de les normes que fan la resta dels usuaris, per poder fer una valoració a l’aula. 

Dimarts 13 de desembre serà el torn dels alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut Enric Borràs. A les 13 hores, a la sala d’actes de l’Institut, Guàrdia Urbana conjuntament amb les entitats del SEM i de l’Institut Guttmann faran una xerrada – col·loqui presentada sota el títol “Quin preu es paga per una imprudència”. 

La Guàrdia Urbana farà una introducció de la seguretat activa i de la seguretat passiva, la seva diferència i la importància que tenen per reduir els accidents de trànsit i minoritzar els seus efectes en cas de que sigui inevitable.

Per part del SEM s’explicarà una vivència personal d’un accident de trànsit, en el qual les víctimes no han fet servir o no han tingut en compte els elements de seguretat activa o passiva i per aquesta causa quins danys greus han patit en el seu cos. 

Des de l’Institut Guttmann, un monitor presentarà un cas personal per incidir en l’abans, el durant i el després de l’accident que va patir i el que va representar a la seva vida aquest fet.

Deixa un comentari