Publicat el 27/03/2015

El passat diumenge la Gliptoteca Enric Monjo va obrir al públic la planta baixa de l’equipament amb la inauguració de l’exposició: La Setmana Santa amb ulls d’escultor, exposició d’esbossos i estudis d’Enric Monjo.
Les obres de reforma i reestructuració de les altres dues plantes continuen per tal que l’equipament pugui obrir completament al més aviat possible.
La planta baixa és la primera que es reobre. Només entrar, el visitant es trobarà amb la biografia de l’Enric Monjo, per conèixer més de la seva vida i la seva obra, i la resta de l’espai estarà destinat a exposicions temporals.
La primera, serà d’obres de l’escultor inspirades de manera directa en la Setmana Santa i, més concretament en el període entre el Dijous Sant i la matinada del Diumenge de Pasqua, amb diversos esbossos, motllos i guixos de les estacions del Via Crucis.
Es podrà visitar fins al 14 de juny, en els següents horaris: de dimarts a divendres: de 17 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenges i festius: d’11 a 14 h.
Quan finalitzin les obres de reforma, la primera planta de l’equipament acollirà l’exposició permanent dedicada a la trajectòria professional de l’escultor, des dels anys de formació fins a la seva evolució com a artista, fent especial menció al noucentisme i l’art sacre. La segona i última planta de la gliptoteca acollirà el racó
del taller de l’artista, explicant el complex procés creatiu d’aquest escultor vilassarenc, i l’espai de la reserva de la gliptoteca, on s’emmagatzemaran les peces del fons Monjo i d’altres fons d’art com el de la Maria Fresser o del pintor Martínez Romero, així com d’altres donacions de particulars. 
A hores d’ara s’han inventariat un total de 570 peces del fons d’Enric Monjo, entre les quals destaquen els motllos de guixos i esbossos de l’església del Sant Esperit de Terrassa, obra que el va consagrar com a escultor, els guixos del portal angèlic de
La Gliptoteca Monjo es va inaugurar el 19 de juny de 1971 com a museu d’escultura dedicat a l’obra que Enric Monjo va llegar a la seva vila natal. El conjunt estava format principalment per obra escultòrica, però incloïa també esbossos, guixos i maquetes. Després de la mort de l’artista, l’any 1976, l’equipament va romandre uns anys tancat i l’any 1986 es va reobrir. A finals del 2013 va començar l’actuació de reforma de l’equipament, que consisteix en la millora de les sales de l’edifici, l’accessibilitat dels lavabos, la reforma de la instal·lació elèctrica i la climatització de l’equipament, amb l’objectiu d’estabilitzar la temperatura i humitat per tal que les peces no es malmetin per la proximitat de la gliptoteca al mar. També s’estan realitzant tasques de sanejament, pintura i restauració de finestres.
L’obra, en dues fases, té un pressupost total de 90.979 euros i s’ha finançat a través de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari