Publicat el 08/04/2015

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar a Premià de Mar, acompanyat de l’alcalde Miquel Buch i de portaveus dels grups municipals, la millora de l’accessibilitat a l’estació de tren del municipi. L’actuació, que costarà uns 213.000 euros, consistirà en millores tant a l’interior de l’estació com a l’espai públic per facilitar l’accés directe al vestíbul i millorar la mobilitat dels usuaris dins de la mateixa estació.
Segons informa el consistori premianenc, el passat 13 de febrer el conseller Vila va fer una visita  a l’estació acompanyat de l’alcalde i dels grups municipals. Pocs dies després es va fer una reunió en la qual van participar l’alcalde, la Generalitat, i representants d’Adif i RENFE. Aquesta mateixa setmana hi va haver una segona reunió per seguir  l’evolució de les propostes,  arran de la qual la Generalitat, l’Ajuntament de Premià de Mar i Adif van acordar la realització d’aquestes obres, que es duran a terme a partir del mes de maig.
Pel que fa a les actuacions dins de l’estació, consistiran en l’ampliació del vestíbul, la reconfiguració de la barrera de validació i la reubicació de les portes d’accés al vestíbul i a l’ascensor. D’aquesta manera, l’itinerari d’accés al pas inferior que porta a l’andana sentit Mataró es farà amb un encaminament directe des del mateix vestíbul. Aquestes millores tenen un cost estimat de 113.000 euros.
D’altra banda, fora de l’estació es farà una escala de sortida des del pas inferior, que uneix el nucli urbà i la platja, la qual donarà accés directe a la porta del vestíbul de l’estació.També s’ampliarà la vorera. En aquest cas, l’actuació tindrà un cost estimat de 100.000 euros.
En paral·lel a aquest projectes, Renfe està executant actuacions de millora de la coberta, que estava rovellada i en mal estat amb degoters, i impulsarà properament un projecte de substitució dels ascensors i protecció davant de l’entrada d’aigua de mar

Deixa un comentari