Publicat el 28/09/2020

Actualment ni ha 157 a Barcelona; 14 a Girona; 1 a Lleida i 17 a Tarragona

La Fundació ONCE del Gos Guia compleix 30 anys al costat de la ciutadania del nostre país. Tres dècades d’història a les que ha facilitat més de 3.200 gossos a les persones cegues o amb discapacitat visual greu per tal de millorar la seva autonomia, desplaçaments i seguretat.
A l’actualitat són més de 1.000 els gossos guia que recorren els nostres carrers i pobles. A Catalunya treballen actualment 189 gossos pigall.
En un entorn cada vegada més complex, la necessitat de moure’s amb independència i seguretat obliga les persones cegues a apostar cada vegada més per una solució àgil i fiable: el gos guia.
El gos guia atresora un acurat ensinistrament que el converteix en el millor instrument de mobilitat d’una persona cega i li atorga la missió de convertir-se en els ulls de qui no pot veure. Estan capacitats per evitar obstacles fixos i mòbils; avisar l’usuari d’encreuaments i graons; buscar passos de vianants, entrades i sortides de tot tipus d’establiments i fins i tot localitzar escales o parades d’autobús.

Deixa un comentari