Publicat el 16/01/2017

La Fura dels Baus, la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona, a través de l’IMPO, han posat en marxa un projecte dirigit als joves en situació d’atur per formar-se en habilitats multidisciplinars de les arts escèniques i especialitats de la construcció lligades als muntatges d’estructures i bastides dels espectacles.

Mitjançant el projecte Èpica del grup d’arts escèniques de la Fura dels Baus, i amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’ofereix als joves menors de 30 anys formació i orientació laboral en dues línies de treball i amb una durada de 7 mesos.

Els joves que participin tindran l’ocasió d’aprendre, de la mà d’una de les companyies capdavanteres del món, les tècniques audiovisuals i de construcció, especialment en l’anomenat treball en vertical. En aquest sentit, la Fura dels Baus és reconeguda per haver redefinit l’espai d’actuació, creant escenaris en tres dimensions i modificant el paper de passiu a actiu del públic.

Així mateix, s’ofereix una altra línia de formació dirigida a joves emprenedors que trobaran orientació per facilitar la posada en marxa de projectes empresarials i d’autoocupació per a les anomenades indústries creatives i relacionades amb les activitats audiovisuals.

El perfil dels joves que es requereix per participar en aquest projecte de formació és heterogeni, tot i que es valorarà que estiguin motivats pel muntatge d’empreses relacionades amb les indústries creatives i culturals. Per a més informació i inscripcions cal dirigir-se a l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona a Can Boscà, carrer de la Nova Cançó, número 1.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha destacat que aquest programa “és una magnífica oportunitat per als joves badalonins de formar-se en un projecte singular, atractiu i especial, i a la vegada que pot obrir les portes a un mercat laboral amb bones perspectives de futur”.

Deixa un comentari